Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:32  |  06/05/2021

Data i hora oficial

El temps

16 D'OCTUBRE, DIA MUNDIAL DE LA REANIMACIÓ CARDIOPULMONAR

  • 16 d'octubre: Dia Mundial de la reanimación cardiopulmonar

    16 d'octubre: Dia Mundial de la reanimación cardiopulmonar

12/10/2017

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, que se celebra el dia 16 d'octubre de 2017 sota el lema "Una societat que salva vides", es durà a terme un curs d'RCP (Reanimació Cardiopulmonar) per tal d'instruir i conscienciejar a la població sobre la necessitat d'actuar davant la mort sobtada.

 

La formació anirà a càrrec d'Ernest Argilaga, infermer del Centre d'Atenció Primària de Montmeló i està dirigida, principalment, a persones de l'àmbit esportiu que treballen amb infants, joves i adults. Tot i així, si hi ha alguna plaça vacant, qualsevol persona podrà realitzar aquesta formació, que tindrà lloc el 16 d'octubre de 19 a 20:30 hores al Pavelló Municipal. Cal inscripció a través del correu electrònic: esports@montmelo.cat.

 

Amb aquest curs es pretén que els participants siguin capaços de reconèixer una parada cardiorespiratòria, què fer en aquest cas o en el cas que hi hagi una pèrdua de consciència i aprendre l'ús del desfibril·lador.

 

L'Ajuntament de Montmeló compta amb sis desfibril·ladors que permeten incrementar la velocitat d'intervenció en aturades cardíaques. Aquests desfibril·ladors estan ubicats als següents equipaments:

  • Pavelló esportiu
  • Camp de futbol (s'ubicarà a les piscines durant els mesos d'estiu)
  • Sala Polivalent de la Torreta
  • Davant de l'Ajuntament de Montmeló (via pública)
  • Dos desfibril·ladors mòbils als cotxes de la Policia Local

 

Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Segons les dades actuals, un 30 % dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital.

 

Si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90 % i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10 per cent. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l'abast.Data de modificació: 12/10/2017 17:04:26