Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:49  |  15/08/2022

Data i hora oficial

El temps

L'AJUNTAMENT S'ADHEREIX AL SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA DEL CONSELL COMARCAL

  • Servei de primera acollida

    Servei de primera acollida

17/9/2017

Des del passat mes de juliol, Montmeló forma part de la xarxa de municipis del Vallès Oriental adherits al servei de Primera Acollida, destinat a les persones estrangeres que sol·liciten la residència en el municipi.

 

Els fluxos migratoris han estat i són algunes de les traces que dibuixen la realitat social i demogràfica de Catalunya i de la nostra Comarca. Encara que la seva presència no és igual per a tots els municipis del Vallès Oriental, és una realitat compartida que requereix d’una atenció especial que, amb la finalitat de promoure una Comarca acollidora, fomenti la integració, en igualtat d’oportunitats, de totes aquelles persones que arriben, per potenciar-ne la seva riquesa cultural i la cohesió i convivència social.

 

Amb aquesta finalitat, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i amb cofinançament del Fons Social Europeu, vetlla perquè l’acollida es pugui desenvolupar en els municipis de la Comarca amb menys de 20.000 habitants. Granollers i Mollet del Vallès, els únics municipis de la Comarca amb més de 20.000 habitants, disposen alhora del seu Servei de Primera Acollida.

 

 

Què és el Servei de Primera Acollida

 

És un conjunt d’accions i recursos destinats a les persones nouvingudes, estrangeres i retornades, empadronades que, a través d’una informació, acompanyament i formació, faciliten l’adquisició de competències lingüístiques, laborals i de coneixement de la societat i de l’ordenament jurídic. Aquestes competències es podran acreditar amb un certificat d’acollida, el qual té utilitat per procediments d’estrangeria i nacionalitat, per buscar feina i per fer valer la vostra experiència i coneixements.

 

Com es pot accedir

Demanant pel Servei de Primera Acollida a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o be en el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament o contactant amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i preguntant per el/la Tècnic/a d’Acollida.

 

A qui va adreçat

A les persones estrangeres immigrades, les persones apàtrides, refugiades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària i persones retornades, amb edat superior a l’establerta per a la finalització de l’escolaritat obligatòria i amb resolució administrativa d’empadronament en un municipi de Catalunya.Data de modificació: 21/09/2017 18:29:05