Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:36  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

FESTA DE LA VEREMA ANTICIPADA A SANT FOST DE CAMPSENTELLES

  • Festa de la Verema a Sant Fost

    Festa de la Verema a Sant Fost

  • Cartell Festa de la Verema a Sant Fost

    Cartell Festa de la Verema a Sant Fost

  • Programa Festa de la Verema a Sant Fost

    Programa Festa de la Verema a Sant Fost

11/9/2017

La sequera ha avançat la verema a pràcticament tot Catalunya. A Sant Fost de Campsentelles, al Vallès Oriental, s'ha escollit els dies 16 i 17 de setembre per celebrar la Festa de la Verema, amb diverses activitats entre les quals destaca la tradicional trepitjada del raïm i un mercat de vi i d'altres productes alimentaris de proximitat.

 

Enguany la verema ha començat abans del que és habitual, a causa de les poques pluges d'aquesta temporada. Per això a Sant Fost de Campsentelles ja hi ha data per a la tradicional Festa de la Verema, que comptarà amb activitats gratuïtes per a tots els públics. La festa començarà ja el dissabte dia 16, amb propostes com el cinema infantil, el sopar espectacle amb el "Mag Aizpri", un concert de rock-metal amb "Tayo", l'actuació dels dj's Manty's i Jaume Corts.

 

El gruix principal de la celebració, però, tindrà lloc durant el diumenge. Entre les 10 del matí i les dues del migdia, a la plaça de la Vila de Sant Fost se celebrarà un mercat de productes alimentaris de proximitat en què, com no pot ser d'altra manera, seran protagonistes els vins de la DO Alella de la mà de cellers com Serralada de Marina, que ja ha confirmat la seva participació. A més hi seran presents diferents formatgeries catalanes i un productor d'embotits artesans, entre d'altres.

 

També durant el matí tindrà lloc el plat fort de la festa, amb la tradicional trepitjada del raïm per part de la mainada i de la gent gran que ho desitgi. A partir de les 11.30h la festa comptarà amb l'animació de la Harpo's Band, al carrer.

 

Al voltant de l'activitat de trepitjar el raïm, a més, s'organitzarà tota una gimcana infantil perquè la mainada s'ho passi d'allò més bé. Hi haurà una cursa de portadores i un espai de tast i venda de vi.

 

Pel que fa al most resultant de la trepitjada, si bé s'espera que se'n reculli menys quantitat que d'altres anys, tindrà un sabor més intens ja que el raïm ha recollit poca aigua.

 

La festa comptarà amb una representació institucional de la DO Alella, a banda de la dels cellers participants al mercat, que ofereixi informació, tast i venda de productes del seu territori.

 

Més informació: www.santfost.cat

 Data de modificació: 14/09/2017 14:23:10