Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:36  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

PROCÉS D'ENDERROC DE L'ANTIC ESCORXADOR

  • Antic escorxador de Montmeló

    Antic escorxador de Montmeló

  • Antic escorxador de Montmeló

    Antic escorxador de Montmeló

  • Antic escorxador de Montmeló

    Antic escorxador de Montmeló

10/9/2017

Aquest mes d'agost s'han dut a terme, per motius de seguretat, les obres d'enderroc de la tanca perimetral i d'algunes edificacions sense interès arquitectònic de l'antic escorxador, situat al carrer de Santiago Rusiñol, a tocar del camí de les Tres Creus i el riu Congost.

 

L'edifici principal que ha quedat dempeus, està inclòs en el catàleg de béns del patrimoni arqueològic i arquitectònic de Montmeló del POUM i va ser construït l'any 1930 segons projecte de Manuel Joaquim Raspall i Mayol, aleshores arquitecte municipal de Montmeló.

 

L'edifici original, que fou inaugurat el 14 de juny de 1931, estava format per dues edificacions: el cos principal, de planta rectangular i forma basilical, i el secundari, de planta rectangular, destinat al bestiar porcí.  L'edifici principal, consta d'una nau central elevada i dues laterals més baixes, totes elles amb la coberta de teula àrab a doble vessant.

 

A la façana, d'estil modernista, en destaca la porta principal, de llinda plana i mòduls esglaonats. Al seu damunt s'obre un gran finestral d'arc de mig punt que ofereix il·luminació i ventilació a l'interior. L'any 1947 es va construir una tanca que delimitava tot el recinte. L'any 1970 es van fer obres d'ampliació, amb noves naus que s'adossaren a l'edifici secundari i a la part posterior de l'edifici principal.

 

L'edifici catalogat forma part del Pla de Millora Urbana PM-04 i està pendent de desenvolupament. De moment l'edifici romandrà tancat fins que se li doni un nou ús.Data de modificació: 14/09/2017 13:56:06