Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:33  |  19/10/2020

Data i hora oficial

El temps

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA 2017

 • Dia Mundial sense cotxes

  Dia Mundial sense cotxes

 • Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

  Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

 • Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

  Zona d'accés a l'escola Pau Casals tallada als cotxes

18/9/2017

Montmeló s'ha adherit novament aquest any a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017 entre el 16 i el 22 de setembre.

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Des de l'ajuntament de Montmeló aquest any s'ha volgut prioritzar la realització d'activitats el divendres 22 de setembre coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxes.

 

A l'escola a peu

Durant el dia 22 es tallaran nombrosos carrers d'entrada als centres educatius de la població (Escola Pau casals, Escola Sant Jordi i Institut de Montmeló) per tal de facilitar l'ús de mitjans sostenibles i saludables com la mobilitat a peu o l'ús de la bicicleta per accedir als centres.

 

El divendres 22 de setembre a la tarda entre les 16:30 i les 20h es realitzaran dues activitats adreçades al públic familiar a la Plaça de la Vila.

 

Taller "Quin soroll fem? Quin aire respirem?"

Activitat on els participants prendran ells mateixos mesures de fonts de soroll en diferents punts de Montmeló i es reflexionarà conjuntament sobre els efectes sobre la salut deguts a la contaminació atmosfèrica i al soroll ambiental.

 

Taller "L'Aventura de la Mobilitat Sostenible"

Activitat familiar que simula un joc de tria la teva aventura al voltant de la mobilitat sostenible. Cada família o grup de participants haurà de buscar les respostes a les preguntes plantejades per 14 punts marcats al plànol que se'ls lliurarà. Tothom que participi i lliuri el full de respostes correctament emplenat obtindrà un petit obsequi.

 

Xerrada "La qualitat de l'aire

Com a acte de cloenda de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017 el dijous 5 d'octubre a les 18h de la tarda es realitzarà a la Sala de la Concòrdia una Xerrada a càrrec dels investigadors del CSIC que han estat mesurant dades de contaminació atmosfèrica al Vallès Oriental i a Montmeló amb l'objectiu de donar a conèixer els resultats preliminars i conscienciar de la importància de la qualitat de l'aire per la salut.Data de modificació: 14/09/2018 10:10:27