Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:14  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS ENCETA LA NOVA TEMPORADA DE TARDOR

  • Taller "Fes d'arqueòleg"

    Taller "Fes d'arqueòleg"

  • Vista aèria de Mons Observans

    Vista aèria de Mons Observans

11/9/2018

El diumenge 16 de setembre l'assentament romà de Mons Observans tornarà a obrir les portes, amb un esmorzar a la romana, després del parèntesi estival. Fins al 28 d'octubre s'organitzaran visites guiades cada diumenge al matí en l'horari habitual, d'11  a 14 hores.

 

Diumenge 16 de setembre, Mons observans prepararà un esmorzar en família "a la romana". Com sabeu als romans els hi agradava molt menjar, per això este convidats a un esmorzar a la romana entorn al jaciment, per a què descobriu algunes delícies de la seva gastronomia. La jornada es completarà amb una visita teatralitzada de la mà de Caius Maximus Minimus, un pintor imaginari que fa més de 2.000 anys va venir expressament des de la ciutat romana de Pompeia per decorar les estances del palau. Caius us explicarà com era la vida en aquest assentament abans que l’erosió i el pas del temps n’ensorressin les parets i el fessin caure en l’oblit. I els més petits tindran l'oportunitat d'aprendre les tècnicas de l'arqueologia d'una manera fàcil i divertida, de la mà d'un grup de monitors, a l'aula d'arqueologia de l'assentament.

 

Així mateix, fins al 16 de desembre, coincidint amb el tercer diumenge de mes es faran visites teatralitzades i tallers destinats als infants i al públic familiar. Els tallers s'aniran alternant mes a mes per renovar l'oferta cultural del jaciment.

 

A més de les activitats regulars, aquesta nova temporada de tardor arriba plena de propostes engrescadores per a tots els públics. El diumenge 14 d'octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, el jaciment celebrarà els sis anys d'obertura al públic.

 

Les activitats continuaran durant els mesos de novembre i desembre amb la celebració de la Setmana de la Ciència 2018 (18 de novembre) i el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat (2 de desembre). Podeu seguir les novetats de la programació a la nostra pàgina web.

 Data de modificació: 13/09/2018 10:34:21