Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:05  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

VINE A JUGAR COM A L'ANTIGA ROMA A MONS OBSERVANS

  • Taller de jocs romans

    Taller de jocs romans

  • Visita guiada a Mons Observans

    Visita guiada a Mons Observans

1/9/2017

El diumenge 17 de setembre,  Mons Observans obrirà la temporada de tardor amb una  la jornada dedicada al públic familiar on es realitzarà un taller de jocs romans.

 

Quan acabi la visita teatralitzada al jaciment,  els infants que ho desitgin podran participar al taller de jocs romans que es durà a  terme a l'esplanada de la font. Aquestes jornades s'organitzen cada tercer diumenge de mes i habitualment combinen visita i taller per passar un matí divertit al jaciment. Les activitats són gratuïtes per als habitants de Montmeló i de Montornès del Vallès amb inscripció prèvia a la pagina web: www.monsobservans.cat

 

Aquest taller de jocs estarà guiat per monitors i historiadors que explicaran amb tot luxe de detalls els jocs més habituals de l'Imperi romà. A l'època romana hi havia diversos jocs en els quals s'empraven les nous com si fossin bales: el ludus deltae, que era una gran xarranca de forma triangular en la qual, en comptes de pedres, s'utilitzaven nous, el ludus castellorum, que consistia a fer castellets de nous, el triangulus nocis, similar a la petanca, i molts d'altres. Tots aquests jocs tenien en comú que qui resultava guanyador es podia quedar les nous i ja tenia berenar.

 Data de modificació: 08/09/2017 17:09:47