Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:14  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE MONTMELÓ INTEGRA LES SEVES COMUNICACIONS A LA XARXA RESCAT

  • Xarxa Rescat

    Xarxa Rescat

28/8/2017

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló integra les seves comunicacions a la xarxa Rescat. La xarxa, propietat de la Generalitat de Catalunya, millora sensiblement les comunicacions de Protecció Civil. Es passa d’un sistema analògic a un de digital que cobreix tot el terme municipal.

 

Dins del programa de millora d'equipament de Protecció Civil de Montmeló planificat per aquest any, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil començarà a utilitzar aquesta setmana els nous terminals de la xarxa RESCAT de la Generalitat de Catalunya adquirits per dotar als voluntaris d'un sistema eficaç i homologat de comunicacions.

 

Per  poder emprar la xarxa RESCAT s’ha canviat l’actual sistema de comunicacions analògic per un de nou digital. El nou material adquirit fruit del conveni de col·laboració anual signat entre l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i l’Ajuntament de Montmeló per a la prestació del servei de Protecció Civil municipal i Emergències consta de 10 terminals portàtils i 1 emissora per a vehicle.

 

Què és la Xarxa Rescat?

La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya (Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Serveis d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Agència Catalana de l’Aigua, Direcció General de Protecció Civil, Policies Locals, i tots els ajuntaments sense policia local.

 

A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència.

 

La xarxa està, a més, especialment dissenyada perquè sigui més robusta i fiable, sobretot en casos d’emergències, ja que no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix a més a més la confidencialitat en les comunicacions i dades.

 

Entre les característiques de la xarxa RESCAT destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d’emissores mitjançant un sistema GPS, el que permet visualitzar en tot moment on estan cadascuna de les unitats operatives.Data de modificació: 07/09/2017 09:51:27