Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:30  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL CASAL DE LA GENT GRAN, UN CENTRE D'ACTIVITATS MOLT DINÀMIC

  • Festival de fi de curs del Casal de la Gent Gran de Montmeló

    Festival de fi de curs del Casal de la Gent Gran de Montmeló

  • Quadre de participació en els tallers i cursos del Casal de la Gent Gran

    Quadre de participació en els tallers i cursos del Casal de la Gent Gran

26/7/2017

Més de 400 persones han pres part a les diferents activitats que han tingut lloc al Casal de la Gent Gran de Montmeló al llarg d'aquest curs 2016-2017.

 

Les activitats, i participants, han estat molt diferents: teatre, taller de memòria, ball en línia, sevillanes, relaxació, brain gym, sardanes, patchwork, entre altres.

 

El principal objectiu d'aquest programa d'activitats ha estat aconseguir un òptim envelliment actiu tant físic com cognitiu, a la vegada que fomentar la socialització entre els participats.

 

Realitzar activitats que ens motivin una vegada arribada la jubilació ens allunya del sedentarisme i de la falta d'estímuls que a la llarga ens pot provocar o precipitar l'arribada de malalties o deteriorament generalitzat. A més de les activitats pròpies del dia a dia, és important realitzar activitats estructurades i pensades per potenciar, millorar i/o mantenir l'estat actual de la millor manera possible.

 

Motivar-se i estimular-se en aquesta etapa de la vida és la clau per allargar al màxim la qualitat de vida de les persones grans, per tant la participació activa en les diferents activitats proposades millora l'estat físic (ball, relaxació, gimnàstica...) i cognitiu-social (memòria, informàtica, brain gym, avis savis, neolectors, teatre, coral...). Per tant no s'ha d'actuar quan ja és massa tard. Combinar exercici físic, cognitiu i relacional és la clau per a un bon envelliment.

 

En aquest sentit, el Casal de la Gent Gran és un clar exemple de motivació, estimulació de les persones usuàries i un exemple de participació en la vida social de Montmeló.

 

El Casal va tenir la seva presència de manera activa en un estand amb actuacions a la Fira de Comerç el maig passat. Els participants del Casal han estat sempre col·laboradors en totes les activitats de caràcter solidari del poble i s'han volgut informar de primera mà de tot allò que és actualitat, especialment presents en les xerrades de salut i seguretat ciutadana.

 

El curs 2016-2017ha finalitzat amb una gran participació en tots els tallers organitzats. Prova d'això va ser el Festival de fi de curs del passat 16 de juny a la Sala Polivalent, amb una mostra de tots els tallers realitzats durant aquest darrer any.

 

Per últim esmentar que l'1 d'abril es va escollir una nova junta de l'Associació de la gent gran de Montmeló que de ben segur continuarà la tasca de la junta sortint.Data de modificació: 25/07/2017 14:12:58