Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:42  |  08/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA JULIOL 2017

  • Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica juliol 2017)

    Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica juliol 2017)

25/7/2017

PSC: Dos anys de govern complint compromisos

 

El mes de juny es van complir 2 anys des de la constitució de l’Ajuntament després de les eleccions de maig del 2015.

 

Han estat dos anys intensos i plens de consecucions per a la millora de Montmeló. Fa dos anys el centre del poble encara no estava pacificat ni la Plaça de la Vila renovada. La plaça Joan Miró encara no s’havia reformat. Encara no havíem pogut tenir el reconeixement de la Generalitat de L’Estació com a Centre Obert ni teníem una aula d’estudi com la que tenim avui.

 

Fa dos anys només teníem la promesa que la primera fase de l’àmbit del soterrament s'executaria, i avui ja és una realitat que ADIF invertirà 2,4 milions d’euros en els propers mesos per urbanitzar i obrir la llosa als montmelonins i montmelonines.

 

A més, fa dos anys no teníem aquest Crònica que ara llegiu, una nova revista, moderna i d’informació constant que, a l'incloure publicitat, ens permet arribar més sovint als montmelonins i montmelonines estalviant costos des diners de tots.

 

En dos anys s’ha reduït gairebé un 4% l’atur registrat a Montmeló, passant de 616 persones aturades a 447 al mes de juny. Durant aquests dos anys s’han fet més de 60 accions formatives i de capacitació per a persones aturades, i hem posat a disposició dels petits autònoms un viver d’empreses perquè puguin iniciar la seva activitat amb uns costos assumibles.

 

En aquest període de temps, hem incorporat més bonificacions i ajuts a les ordenances per a persones amb necessitats i pocs recursos.

 

En aquests dos anys, en definitiva, hem donat compliment als compromisos que varem adquirir al nostre programa electoral i al Pla d’Acció de Mandat.

 

Això malgrat una oposició sense propostes ni idees, incapaç de reconèixer quan alguna cosa és útil i bona per als seus propis conciutadans. Una oposició que reclama al govern de Montmeló coses que allà on la seva formació governa no estan fent i si ho fan, es troben en pitjor situació. Absents de la vida municipal, viuen de l'oportunisme, del rum-rum a les xarxes socials, atrinxerats en les seves pròpies entitats i cercles i tancats a qualsevol diàleg o pacte, ni tan sols quan és pel bé de Montmeló.

 

Nosaltres seguirem treballant i ens esperen grans reptes. La urbanització de la segona fase de la BV5003, o la posada en marxa d’uns pressupostos participatius al tercer trimestre d’aquest any són només algunes de les fites més immediates.

Tenim un compromís amb Montmeló i continuarem complint-lo !

 

 

ICV-EUiA-E: Propaganda i autobombo

 

Els darrers mesos, el govern municipal ha posat en marxa aquesta nova revista, que es paga amb els diners de totes les montmelonines i montmelonins. Una revista farcida de propaganda electoralista, exclusivament al servei de l’alcalde i del PSC. Una revista que ofereix “informació” absolutament esbiaixada i tendenciosa, o directament manipulada. I que guarda un silenci sepulcral sobre qualsevol tema que no convingui als interessos dels que manen. Una revista antiga i sense ganxo, sense participació de la gent, que no parla de la realitat del nostre poble, sinó de les fotos que s’han fet l’alcalde i els regidors de govern.

 

Llegint el nou Crònica es podria creure que Montmeló és un paradís terrenal i que tot funciona a les mil meravelles. Però tothom sap que no és així. Davant la falta de propostes i accions del govern, deuen pensar que el millor és redoblar la propaganda i la desinfomació. Moltes fotos i titulars grandiloqüents per no parlar d’allò que preocupa la gent. Dels problemes del dia a dia. De les queixes. De la desigualtat. De la manca de participació i transparència.

 

Piscines tancades

 

Enguany, el grup d’ICV-EUiA, hem aconseguit que el govern aprovi una tarifa especial per a que les persones aturades de Montmeló puguin fer ús de les piscines municipals. Fet que considerem un èxit. Tot i que escoltades moltes opinions de veïns i veïnes, encara hi ha molt marge de millora i ja preparem més propostes per a la propera temporada.

 

Però el govern no ens ha fet cas en tot. El nostre grup no compartim que les piscines hagin estat tancades pràcticament tot el mes de juny. Mentre vivíem una onada de calor insuportable, que fins i tot ha portat gent a banyar-se a les fonts del poble, les piscines que ja estaven acondicionades per obrir i que s’havien d’haver obert amb un preu simbòlic durant els dies més crítics, seguien tancades per decisió del govern local.

 

L’únic argument que dóna el PSC per no obrir-les a principis de juny (encara que només fossin unes hores cada dia), és que costa diners. Diners que, diuen, no saben d’on treure.

Diners que no els falten, cada mes, per a fer aquesta revista electoralista. Qüestió de prioritats.

 

 

ERC: Per unes pensions assegurades i uns llocs de treball amb condicions i salaris dignes

 

El model de pensions de l’Estat espanyol està en risc de fallida. El fons de reserva de les pensions; creat durant els anys de bonança, amb què els catalans vam col·laborar enormement, és a punt d’esgotar-se. Dels 66.815 milions d’euros de fons el 2011, s’ha passat a 24.207 milions a finals del 2016; per tant, en 5 anys, l’Estat ha cremat el 63% de les reserves, 42.608 milions. Amb aquesta política de clar suport a la banca amb rescats milionaris que acabem pagant de la nostra butxaca per partida doble, el futur de l'economia per al nostre país és més que complicat.

 

En una nova República caldrà doncs, que els comptes siguin del tot transparents i compartits amb la ciutadania i el frau i la corrupció estiguin perseguits amb contundència.

L'Estat grava els assalariats i la classe mitjana mentre que incentiva l'evasió de grans capitals

i fomenta la devaluació dels salaris i la precarietat en els llocs de treball, a més de centrar-se en el turisme i desindustrialitzar el territorio.

 

En una nova República, cal una gestió clara dels nostres recursos, reindustrialitzant i afavorint la creació de noves empreses.

 

Els autònoms tenen les quotes més elevades d'Europa i requereixen tràmits i gestions exagerats.

 

En una nova República, s'ha de facilitat els tràmits, donant suport i orientació a aquests autònoms. L'estat tomba la llei per a la igualtat entre homes i dones aprovada al Parlament de Catalunya.

 

En una nova República, s'ha de donar igualtat de salaris per a la feina feta per homes o dones i respectar el dret a la maternitat.

 

Tots som necessaris per aconseguir fer realitat aquesta Nova República , si tens dubtes o vols comentar amb nosaltres qualsevol tema sobre el teu poble o país no dubtis en contactar-nos al nostre correu:Data de modificació: 19/10/2017 10:29:30