Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:41  |  02/10/2022

Data i hora oficial

El temps

GOVERN I ALCALDES DEL VALLÈS ORIENTAL ACORDEN ACTUACIONS PER MILLORAR LA CAPACITAT I L'ACCCESSIBILITAT DE LA C-17

 • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rul, i els alcaldes del Vallès Orientals

  El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rul, i els alcaldes del Vallès Orientals

 • Millora d'accessibilitat a Montmeló

  Millora d'accessibilitat a Montmeló

 • Millora d'accessibilitat a Montmeló

  Millora d'accessibilitat a Montmeló

24/7/2017

Els alcaldes de Montmeló, Granollers, Parets, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall i el Govern de la Generalitat acorden actuacions per millorar la capacitat i l'accessibilitat de la C-17.

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presentat avui, conjuntament amb els alcaldes de cinc municipis del Vallès Oriental, un conjunt d’actuacions que el Govern executarà entre el 2018 i el 2019  amb l’objectiu de millorar la capacitat i l’accessibilitat de la C-17. Aquestes mesures, consensuades amb el territori, comporten una inversió estimada en 35 MEUR. En l’acte, que s’ha desenvolupat a Parets del Vallès, han participat els alcaldes de Montmeló, Antoni Guil; Granollers, Josep Mayoral; Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, Parets del Vallès, Sergi Mingote; i Lliçà de Vall, Xavier Serrate.

 

Segons el Departament de Territori, diàriament circulen pel tram de la C-17 comprès entre les autopistes AP-7 i C-33 i la carretera BV-1432 (de Lliçà d’Amunt a Granollers) prop de 90.000 vehicles, i s’estima que en els propers deu anys, amb importants creixements urbanístics previstos, augmentin  fins als 100.000 vehicles diaris.

 

Les actuacions projectades pel Departament en col·laboració amb els municipis que han de suposar una millora en l’accessibilitat i capacitat d’aquesta infraestructura són les següents:

 •  Nova connexió amb l’AP-7, a Parets del Vallès, i ampliació del tronc de l’AP-7 en sentit Tarragona
 • Ampliació de la C-17 amb un tercer carril i reordenació d’accessos a la via.
 • Millora de la connectivitat a les zones industrials del Coll de la Manya i de Can Montcau.

 

A nivell del nostre municipi, a més de beneficiar-nos dels temps de pas per aquesta via, gràcies a les obres relacionades, ens beneficiarem del següent:

 

 • Construcció d’una nova rotonda en el quilòmetre 28,7 de la C-35 (per sota de Can Guitet), per tal que els vehicles que provinguin de Montmeló puguin millorar l’accessibilitat a la C-17 en direcció cap a Barcelona i cap a Vic.
 • El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà un projecte de traçat per definir les connexions necessàries perquè des del camí de Parets, es pugui accedir més directa i còmodament a la xarxa de vies d’alta capacitat (C-17, C-33 i AP-7), cap a Barcelona, Girona y Tarragona.
 • Les obres descrites anteriorment ajornen sense data el projecte de desdoblament de la C-17, inclòs en el Pla d’Infraestructures de Transport de Catalunya, que implicaria, al marge d’un pressupost inassolible per a la Generalitat, un alt impacte ambiental i físic en el nostre municipi en l’àmbit de la Quintana de Dalt i Turó de la Bandera, al estar projectat que passes a tocar de la traça actual de l’AP-7.

 

En les pròximes setmanes, se sotmetrà a informació pública el projecte de millora de servei de la C-17 i també es licitaran els projectes constructius corresponents, per impulsar aquestes actuacions el 2018. L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, s’ha mostrat molt satisfet amb la proposta presentada pel Conseller Rull.Data de modificació: 25/07/2017 08:50:34