Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:22  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL CONCURS LINGÜÍSTIC DE L'OFICINA DE CATALÀ I BONPREU-ESCLAT ARRIBA A LA SEVA FI

  • Setena guanyadora del concurs Posa't en Joc

    Setena guanyadora del concurs Posa't en Joc

21/7/2017

L’Oficina de Català ha organitzat un concurs lingüístic i cultural durant quatre mesos en el supermercat Bonpreu-Esclat per fer jugar a tots els usuaris de l’establiment.

 

El Posa’t en joc consistia a respondre una pregunta de llengua o bé sobre la cultura del poble al vestíbul de l’establiment, on s’havia dipositat una urna i cada quinze dies una mà innocent s’encarregava de triar el guanyador. El supermercat Bonpreu-Esclat oferia un lot de productes de la seva marca al guanyador. D’aquesta manera, s’han ofert 7 premis perquè s’han fet set jocs diferents de llengua. Aquest mes de juliol s’ha organitzat el darrer concurs on es demanava el nom dels gegants de Montmeló.

 

Els jocs lingüístics eren variats, preguntaven des del significat d’una frase feta com què vol dir Tenir les orelles a cal ferrer, fins a respondre l’origen Montmeló. Sempre s’oferien tres resposta, una de les quals era la correcta, i per tant aquesta és la que s’havia de marcar a la butlleta que es dipositava a l’urna.

 

Val a dir que des del 8 d’abril fins al 15 de juliol hi han entrat a l’urna més de 150 respostes, a més, aquí cal afegir que alguns dels usuaris repetien en més d’una ocasió amb la finalitat de tenir més oportunitats per a aconseguir el premi. Tant l’Oficina de Català com el supermercat estan molt contents i agraïts per la gran participació dels usuaris del supermercat i per haver-s’hi implicat a jugar  i respondre temes lingüístics i culturals mentre es fa la compra.

 

El supermercat Bonpreu-Esclat està adherit al programa del Voluntariat per la llengua com a establiment col·laborador per fer ús del català fa tres anys. Des d’aleshores s’han organitzat algunes parelles lingüístiques entre les treballadores i s’ha potenciat el tema lingüístic en benefici de l’usuari.

 

  • Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental
  • Oficina de Catala de Montmeló. 93 572 00 00 ext. 144
  • montmelo@cpnl.cat
  • www.cpnl.cat


Data de modificació: 21/07/2017 15:35:37