Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:30  |  26/05/2020

Data i hora oficial

El temps

CONVENI AMB FCC ÀMBITO PER LA DEIXALLERIA MUNICIPAL

  • Deixalleria de Montmeló

    Deixalleria de Montmeló

19/7/2017

El ple del mes de juny va aprovar el conveni que donarà la propietat de l’espai de la deixalleria municipal a l’Ajuntament

 

L’actual deixalleria va començar a ser una realitat gràcies a l’acord signat al maig de 1998 entre la Junta de Residus de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Montmeló. Aquell acord recollia la cessió d’ús gratuïta de les instal•lacions de la deixalleria, que va construir la pròpia junta, que estaven i estan situades al polígon de Sota el Molí, just al costat del centre de recondicionament i recuperació de residus especials en petites quantitats, gestionat per l’empresa FCC. Ámbito. En el mateix conveni l’Ajuntament es comprometia a mantenir l’espai i a cedir la gestió de la deixalleria al Consell Comarcal, que amb el temps, i després de la constitució del Consorci de Residus va passar a gestionar-la.

 

El termini de cessió era de 15 anys i va finalitzar a l’any 2013. Abans de la finalització d’aquest període, l’Agencia de Residus de Catalunya va vendre el terrenys i les construccions del centre de tractament de residus en petites quantitats a l’empresa FCC Ámbito, venent per error també la titularitat de l’espai de deixalleria objecte del conveni de 1998.

 

El conveni, aprovat aquest passat mes de juny, preveu que l’Ajuntament de Montmeló obtingui la titularitat de la deixalleria, retrocedint la venda que l’Agencia de Residus va realitzar erròniament. Per a fer-ho possible l’Ajuntament rebrà una ajuda de l’Agència de Residus de Catalunya per valor de 414.000 € que és el preu acordat per les parts i haurà de pagar-ho íntegrament a FCC Ámbito.

 

D’aquesta forma la propietat dels terrenys, que eren primer de l’Agencia de Residus, posteriorment de l’empresa FCC Ámbito, finalment seran de titularitat municipal, sense que l’Ajuntament hagi hagut de fer cap reemborsament de diners.Data de modificació: 20/07/2017 19:54:53