Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:26  |  20/01/2022

Data i hora oficial

El temps

LA VIA PÚBLICA, UN ESPAI DE CONVIVÈNCIA

  • Anselm Clavé, zona amb velocitat 30

    Anselm Clavé, zona amb velocitat 30

19/7/2017

D’ençà de les obres de reurbanització per assolir la pacificació de la carretera BV-5003 a la zona centre del municipi, amb l'objectiu de recuperar aquest espai per a la ciutadania, s’ha observat un increment del trànsit en altres vies, tant en el vial de Ronda com en els carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, d'Anselm Clavé, del Primer de Maig, de Lluís Companys, de Santiago Rusiñol i d'altres. Són unes obres previstes d’acord amb la previsió del Pla de Mobilitat Urbana aprovat l'octubre de 2012.

 

Des de la finalització de les obres, al gener de 2016, s'han sol•licitat a la Diputació de Barcelona i s'han fet un seguit d'amidaments per a comprovar aquestes variacions de trànsit i prendre mesures per a minvar l'afectació i els riscos derivats d'aquests increments.

 

Durant aquests mesos s'han pres mesures a diversos carrers, a iniciativa del consistori o a requeriment del veïnat, amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat. Al carrer del Primer de Maig s'han fet diversos ressalts i passos de vianants; al carrer de Lluís Companys s'ha realitzat el ressalt en la cruïlla amb el carrer del Poeta Joan Maragall i al carrer d'Anselm Clavé, s'ha senyalitzat la zona amb velocitat 30, s'han pintat les places d'aparcament i durant el mes d'agost es faran dos ressalts, un a la cruïlla del carrer amb el carrer de Jacint Verdaguer i l'altre a la cruïlla de Jacint Verdaguer amb el carrer de Federico García Lorca.

 

La modificació dels aparcaments del carrer del Sant Crist persegueix el mateix objectiu de garantir-ne la seguretat en tot el carrer, a més de millorar-ne el servei de recollida de residus.

A les reunions mantingudes amb els veïns i veïnes s'ha debatut sobre aquest assumpte, posant de manifest el que és una evidència, l'increment del trànsit urbà. El compromís adquirit per l'Ajuntament, a més de prendre les mesures comentades, és la d'estudiar alternatives que millorin l'actual situació.

 

La solució, però, no passa exclusivament per les mesures estudiades i implementades sinó un canvi de l'hàbit d'utilitzar el cotxe per a desplaçaments interiors al municipi, per exemple als centres escolars, i el respecte de les normes de trànsit, en particular les del respecte de la velocitat màxima permesa. Entre tots podem millorar-ne la convivència.



Data de modificació: 20/07/2017 19:51:04