Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:43  |  13/04/2021

Data i hora oficial

El temps

L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MONTMELÓ CELEBRA 30 ANYS DE VIDA

  • Escola Municipal de Música - Concert 30 aniversari

    Escola Municipal de Música - Concert 30 aniversari

  • Escola Municipal de Música - Concert 30 aniversari

    Escola Municipal de Música - Concert 30 aniversari

  • Escola Municipal de Música - Concert Barrufesta

    Escola Municipal de Música - Concert Barrufesta

17/7/2017

El passat dia 18 de juny, l’Escola de Música va celebrar el seu 30è aniversari amb un gran acte de cloenda inspirat en la dècada dels 80.

 

El tema Bienvenidos de Miguel Rios, interpretat pel cantant local Dídac Santisteban, va ser el toc d’inici d’un espectacle emotiu i, alhora, divertit. La coral i les diferents formacions instrumentals van delectar al públic amb altres músiques que el traslladaven al públic a aquella època, com Thriller de Michael Jackson o Me colé en una fiesta de Mecano.

 

El projecte educatiu fet per l’escola culmina cada final de curs amb una presentació temàtica cuidada i molt treballada, on es crea un fil conductor per mostrar el treball fet de manera global i amb un sentit estètic i artístic sobre l’escenari. Enguany ha estat la dècada dels 80, però d’altres com “El Mediterrani”, “Rebel•lió a la cuina” o l’homenatge a “Charles Chaplin” queden a la memòria col•lectiva.

 

I és que ja fa 30 anys que l’escola va néixer a l’antic centre cultural ubicat al carrer Vic, i impulsada pel que fou el primer director, en Vicenç Bolart, el febrer de l’any 1987. El projecte va iniciar-se amb 60 alumnes fent llenguatge musical, cant coral i audició de febrer a juny, aprenentatge previ dels alumnes que volien iniciar-se a tocar un instrument el curs següent.

 

El curs 1987/1988 va arrencar amb molta força, amb llenguatge musical, cant coral, piano, flauta travessera, violí i guitarra. Els alumnes anaven des dels sis anys fins a l’edat adulta i estaven agrupats en petits, mitjans, grans i adults. L’escola va anar creixent a mida que ho feien els seus alumnes, i, abans d’instaurar-se a Can Gaietà, la seva actual ubicació, va passar per Can Caballé (Museu).

 

Actualment acull prop de 200 alumnes i podem dir que l’escola s’ha anat transformant en base a la pluralitat de necessitats de la població: música en família, sensibilització musical, ritme i moviment, música per a adults i en grup, cant coral i gòspel, orquestra, combos i altres formacions. Avui es por afirmar que l’escola dóna resposta a les inquietuds musicals de la població.

 

L’activitat de l’escola va molt més enllà de l’edifici en el què s’hi troba, i la podem veure a actes festius, culturals i diades del municipi: Sant Jordi, Festa Major, Caramelles o Santa Cecília, concerts a la Biblioteca, etc. Tothom pot gaudir de la música i fer-la seva. L'evolució i la qualitat dels serveis de l'escola en aquests trenta anys la converteixen en un projecte de poble i un recurs educatiu de primer nivell a la vida cultural del municipi.

 

El ventall de valors i sentiments que ens ofereix la música és immens, així ho defineix la seva directora, la Teresa Ribas: “La música ens aporta harmonia, ens ensenya a gaudir de la vida, a compartir aficions i a ser capaços d’aconseguir una entesa espiritual amb la resta d’éssers humans amb qui establim relació. La música és una font de goig i d’energia vital. Mobilitza d’immediat els nostres sentiments més profunds, que contribueix a enriquir la nostra capacitat de comunicació i de percepció del món. És un llenguatge universal que ens agermana i ha de ser, un dret educatiu de tots”.Data de modificació: 18/02/2020 12:41:59