Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:28  |  21/09/2020

Data i hora oficial

El temps

EL CONVIVIUM TANCARÀ LES NITS D'ESTIU A LA ROMANA 2017

  • Convivium

    Convivium

14/7/2017

La cinquena edició de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans ja arriba a la seva fi. Nombrosos visitants procedents de diversos punts de la geografia catalana han gaudit de les activitats programades en aquesta nova temporada caracteritzada per un elevat índex de participació en tots els espectacles, fet que ha posat en evidència la consolidació del programa estival del jaciment.

Després d'unes setmanes d'intensa activitat a la fresca ha arribat el torn a l'acte de cloenda que, com cada any,  consistirà a un sopar degustació de cuina romana  (el ja tradicional convivium), que se celebrarà el dissabte 22 de juliol a 2/4 de 10 del vespre a l'esplanada d'entrada al jaciment. Enguany l'encarregat  de servir el tast serà el restaurant Can Candelich de Samalús amb un menú inspirat en el receptari de M.G. Apicius, cuiner de l'antiga Roma Imperial. L'equip d'actors del jaciment presidirà el convivium en un triclini d'estiu muntat expressament per l'ocasió. També hi participaran els arqueòlegs de KuanUm, que presentaran els plats del menú i explicaran com se celebrava un banquet a l'època romana.

El mateix dissabte, a les 8 del vespre, a l'aula del bosc de Mons Observans, es farà l'entrega de premis del taller de fotografia nocturna 2016. L'acte començarà amb un passi de les imatges obtingudes en els diversos tallers i activitats fotogràfiques que s'han organitzat al jaciment des de l'any 2013 en col·laboració amb el fotògraf Joel Mesas: fotografia nocturna (light painting), esfèrica, de camp, a cop de flash, etc. Aquestes imatges han servit per il·lustrar els cartells i programes de mà del jaciment des que es va obrir al públic l'octubre de 2012. El fotògraf, que aquest mateix estiu se'n va a viure a Austràlia, aprofitarà l'acte per acomiadar-se dels participants dels tallers, pràcticament tots ells col·laboradors de les associacions fotogràfiques de Montmeló i de Montornès del Vallès.

Després del parèntesi estival el jaciment tornarà a obrir les portes al públic el diumenge 10 de setembre en l'horari habitual (d'11 h a 14 h). El 8 d'octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, se celebraran els actes de commemoració del 5è aniversari de Mons Observans.Data de modificació: 18/07/2017 12:26:16