Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:14  |  20/09/2021

Data i hora oficial

El temps

VIU EL BESÒS TANCA EL CURS AMB UNA PARTICIPACIÓ DE PROP DE 5.000 ESTUDIANTS DE 24 MUNICIPIS

  • Visita escolar a la depuradora

    Visita escolar a la depuradora

29/6/2017

Un total de 4.973 estudiants, procedents de 88 escoles de 24 municipis de la conca del Besòs, han participat durant el curs escolar 2016-2017 en el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera “Viu el Besòs”.

 

Consorci Besòs Tordera.- De les 9 activitats que ofereix aquest programa, ‘Vida d’un riu’ ha estat novament la més sol·licitada, amb 2.028 alumnes. Es tracta d’un itinerari d’un dia durant el qual es visiten els tres punts d’un riu (curs alt, curs mitjà i curs baix). La resta d’activitats segons nombre d’assistents han estat ‘Coneguem la depuradora’ (750 alumnes), ‘El riu a l’escola’ (675), ‘Joc de l’aiguòmetre’ (475), ‘Bèsties i bestioles’ (405), ‘De la depuradora al riu’ (375), ‘Rius de conte’ (175), ‘Com tenir cura dels rius’ (75) i ‘L’estat ecològic dels rius’ (15).

 

En aquesta ocasió, els centres educatius han procedit de 24 municipis de la conca del Besòs: Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Figaró-Montmany, Granollers, La Garriga, La Llagosta, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Ripollet, Sant Feliu de Codines, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Perpètua de Mogoda.

 

El programa s’adreça principalment a estudiants de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a estudiants de Batxillerat i Cicles formatius, així com a altres centres educatius específics.

 

Les escoles interessades poden obtenir més informació de cadascuna d’aquestes activitats a l’apartat Educació i promoció dins el web www.besos-tordera.cat. Les inscripcions ja es poden formalitzar al telèfon 93 842 93 61 o a l’adreça electrònica apren@apren.cat d’Aprèn Serveis Mediambientals, empresa encarregada d’impartir el programa educatiu.

 

“Viu el Besòs” va néixer el curs 1995-1996. Des d’aleshores, han passat per aquest projecte més de 100.000 alumnes de diferents municipis de la conca del Besòs.

 

 

El programa educatiu “Viu el Besòs” ha posat en marxa durant aquest curs un concurs de fotografia i un altre de dibuix

En total, s’han rebut més de 500 dibuixos que seran valorats per un jurat professional durant el mes de juliol La fotografia que rebi més vots al canal d’Instagram del Consorci entre els dies 1 i 15 de juliol serà la guanyadora d’un accèssit


Una de les novetats que ha ofert aquest curs el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera, “Viu el Besòs”, ha estat la posada en marxa d’un concurs de dibuix i un altre de fotografia adreçats als alumnes que han pres part de les diferents activitats.

 

La temàtica del Concurs de Dibuix, adreçat als estudiants de 1r a 6è de primària, era el bernat pescaire. En total, s’han rebut més de 500 dibuixos, que durant aquest mes de juliol seran valorats pel jurat i d’entre els quals se seleccionaran un primer premi i dos accèssits per cada cicle (inicial, mitjà i superior). D’entre aquests, a més, s’escollirà el dibuix que esdevindrà la imatge del programa educatiu del curs 2017-2018.

 

Per la seva banda, el Concurs de Fotografia, adreçat als alumnes d’ESO, ha comptat amb la participació de 8 estudiants que han enviat una instantània sobre els hàbits que cal seguir a la llar per fer una bona gestió de l’aigua. En aquest cas, el jurat atorgarà un primer premi i un accèssit, i el segon accèssit serà la fotografia més votada al canal d’Instagram del Consorci (consorcibesostordera) entre els dies 1 i 15 de juliol.

 

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc en un acte públic que se celebrarà a la seu del Consorci durant la segona quinzena de setembre.

 Data de modificació: 06/07/2017 12:55:52