Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:30  |  22/05/2022

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ RET HOMENATGE A LA FIGURA DE MANEL MIR, L'ÚLTIM PREGONER

  • Capgròs d'en Manel Mir

    Capgròs d'en Manel Mir

  • Pregó de Festa Major

    Pregó de Festa Major

  • Ballada de la Polca de Montmeló

    Ballada de la Polca de Montmeló

30/6/2017

L'inici de la Festa Major 2017 de Montmeló va estar protagonitzat pel nou capgròs de Manel Mir Serra i per l'estrena de la lletra de la Polca de Montmeló.

Ahir dijous 29 de juny va començar la Festa Major de Montmeló amb l'arribada del seguici d'entitats tradicionals -Geganters, Colles i Diables-, que van ocupar la plaça de la Vila.

L'acte d'obertura, que va estar presentat per l'actor i director teatral Martí Torras, va començar amb un sentit homenatge a la figura de Manel Mir Serra en forma de capgròs, que a partir d'ara formarà part del seguici de figures tradicionals de gegants, gegantons i capgrossos de Montmeló.

L'alcalde va donar la benvinguda a aquesta figura emblemàtica del poble, Manel Mir, que va ser l'últim pregoner de Montmeló. El capgròs va ser portat pel seu besnét, Javi Josende. Montmeló rendeix, d'aquesta manera, un sentit homenatge a un dels personatges més populars i estimats per totes les persones gran i de mitjana edat que van veure en el seu moment a Manel Mir pregonar els bans municipals de Montmeló.

El capgròs estarà exposat durant aquests dies de Festa Major al Museu Municipal de Montmeló, al costat d'objectes personals i a informació sobre la figura de l'últim pregoner de Montmeló.

L'acte d'obertura de la Festa Major es va tancar amb la ballada de la Polca de Montmeló que es va estrenar l'any passat i que enguany a més ja té lletra. Professorsat de l'Escola Municipal de Música, al costat de la veu de la cantant local Clara Palazón, van interpretar per primera vegada aquesta polca de manera musicada i cantada. Després, la colla de Grallers dels Gegants van tocar de nou la polca.

Aquest començament tan original i popular va donar pas a la tronada de Festa Major i al primer correfoc de les festes amb els Diables de Montornès i Montmeló. El primer dia de festa va finalitzar a la plaça de la Quintana amb música i una exitosa i esperada festa de l'escuma on el públic més jove va gaudir plenament.

La Festa Major no ha fet més que començar. Queden encara tres dies plens d'activitats.Data de modificació: 30/06/2017 14:41:08