Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:49  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DE CÀNCER DE CÒLON, ARRIBA A MONTMELÓ

  • Programa de detecció precoç del càncer de colon

    Programa de detecció precoç del càncer de colon

15/6/2017

El programa de detecció de càncer de còlon que va iniciar la Generalitat de Catalunya a principis de 2015 arriba a Montmeló. El Programa s’adreça a homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una prova senzilla i còmoda a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

 

Actualment, es diagnostiquen uns 1.800 nous casos anuals en els homes i 1.500 en les dones. Aproximadament, 13.000 homes i 14.000 dones conviuen amb un diagnòstic de càncer colorectal a Catalunya. La supervivència és més alta o més baixa segons la fase d’evolució del tumor en el moment del diagnòstic.

 

És per aquest motiu que es va posar en marxa el "Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte", per a detectar i diagnosticar els casos al més aviat possible, així són més fàcils de tractar i d’aquesta manera hi ha moltes probabilitats de curació.

 

Durant aquest dies és possible que arribi a les cases una carta juntament amb un tríptic informatiu i un llistat de farmàcies de l’Agència de Cribratge de la Generalitat. Per participar en el programa s’ha de portar aquesta carta a alguna de les farmàcies del llistat per aconseguir la prova. Un cop feta la prova, s’ha de retornar a la farmàcia. Els resultats de la prova seran comunicats per carta o per telèfon.

 

Si hi ha qualsevol dubte sobre aquest tema, el Centre d'Atenció Primària o a la farmàcia pot informar com recollir la mostra i a on retornar-la. Cal rebre la carta per poder participar en el programa.Data de modificació: 16/06/2017 20:29:47