Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:45  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

L'AJUNTAMENT RETORNA LA SANCIÓ IMPOSADA A CAMPSA

  • Benzinera de Montmeló

    Benzinera de Montmeló

15/6/2017

Durant el passat mes de maig es va fer efectiva la devolució de la sanció que l’Ajuntament de Montmeló va imposar a Campsa, d’acord amb la sentència del recurs que aquesta empresa va interposar contra la decisió de l’Ajuntament.

 

Així finalitza el procediment iniciat arran de la denúncia que es va rebre de veïns i veïnes del bloc més a prop de la benzinera al desembre de 2011 que van manifestar haver detectat derivats de la benzina en l'aigua de boca. Aquest fet, juntament amb analítiques de l'aigua, es va comunicar a l'Agència de Protecció de la Salut, a l'Agència Catalana de l'Aigua i a l'Agència Catalana de Residus. 

 

L'Ajuntament va acordar iniciar un expedient sancionador contra Campsa per una infracció molt greu. La sanció l’havia d'imposar el Conseller de Salut de la Generalitat. Tres mesos i mig més tard del requeriment de l'Ajuntament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va declinar imposar la sanció.

 

Malgrat això, el govern de l'Ajuntament va mantenir que els fets eren reprovables i havien de ser sancionats, i tot i haver caducat el primer procediment pel retard en la resposta de la Conselleria i tenir els informes tècnics desfavorables, a l’octubre de 2012 es va iniciar un nou expedient sancionador, aquesta vegada per una falta greu en què ja no era preceptiva la intervenció de la Generalitat en l'expedient.

 

No va ser fins a l'octubre i novembre de 2013 que es va rebre l'informe de fiscalia i l'atestat dels mossos d'esquadra; ambdós desfavorables per la imposició de la sanció, al temps que la pròpia fiscalia decidia l'arxiu del tema un any i mig després.

 

L'Ajuntament, en data 19 de novembre de 2013, va imposar la sanció de 60.000 € a Campsa, tot i els informes contraris i el temps transcorregut que havia ocasionat la caducitat en dues ocasions de l'expedient.

 

Campsa va recórrer l'acord d'imposició de la sanció de 60.000 € i per sentència de novembre de 2015 el jutge va acordar que es retornés aquesta quantitat de diners i va imposar uns interessos de demora, que finalment han estat de 5284 € pel temps transcorregut des de la sentència fins al retorn de la sanció.

 

El govern municipal ha intentat per totes les vies possibles i en contra de la resta d'organismes i la pròpia fiscalia imposar una sanció pels fets de 2011, que finalment no ha estat possible mantenir. Ni l'Agència de Protecció de la Salut, ni l'Agència Catalana de l'Aigua, ni l'Agència Catalana de Residus, ni Fiscalia van iniciar, tot i ser competents per poder-ho fer, cap expedient contra Campsa.Data de modificació: 16/06/2017 18:04:57