Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

11:54  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MÉS DE 20.000 MOTARDS OMPLEN MONTMELÓ DURANT EL GRAN PREMI DE MOTOGP

 • Concentració de motrads en homenatge a Lluís Salom i Nicky Hayden

  Concentració de motrads en homenatge a Lluís Salom i Nicky Hayden

 • Foto de les persones guanyadores del sorteig d'entrades de MotoGP 2017

  Foto de les persones guanyadores del sorteig d'entrades de MotoGP 2017

 • Carpa d'informaciío situada a la plaça d'Ernest Lluch

  Carpa d'informaciío situada a la plaça d'Ernest Lluch

 • L'espai de Can Guitet convertit en una gran zona de càmping

  L'espai de Can Guitet convertit en una gran zona de càmping

 • Reconeixement als diferents grups de voluntaris de Protecció Civil que van participar en el Gran Premi

  Reconeixement als diferents grups de voluntaris de Protecció Civil que van participar en el Gran Premi

12/6/2017

El pilot italià Andrea Dovizioso amb la seva Ducati va sumar la seva segona victòria consecutiva a Moto GP, el dia en què el català Àlex Márquez va guanyar a Moto2 i el balear Joan Mir va arrencar un valuós triomf a Moto3.

 

Aquests han estat els guanyadors del gran premi que el passat cap de setmana s'ha celebrat al Circuit de Montmeló, que ha acollit en el còmput total dels tres dies un total de 176.391 espectadors, d'aquests 99.873 diumenge i que ha deparat un molt bon espectacle de l'esport de les dues rodes.

 

Un cap de setmana en què els assistents no només han gaudit de les curses i els entrenaments, sinó de tot un seguit d'activitats paral·leles de cultura tradicional, gastronomia i música.

 

En el centre del municipi i en l'àmbit de la plaça d'Ernest Lluch i sector nord s'ha viscut aquest gran premi, intensament, com és habitual i s'ha deixat veure un increment de persones que s'han acostat al municipi per gaudir de les motos. La policia local estima que la població es va multiplicar per tres la nit de dissabte i mostra d'aquesta dada és el nivell d'ocupació dels aparcaments de l'escorxador, el Pedregar i de carrers i polígons.

 

El cap de setmana també ha deixat bones dades quant a l'ocupació. A més de les 39 i les 5 persones contractades per l'Ajuntament per a cobrir els serveis de l'acampada municipal i d'informació als visitants, respectivament, unes 100 persones més han estat contractades per les empreses que presten servei a Circuits de Catalunya SL. En aquest cas l’ocupació està vinculada a serveis de control d'accessos, neteja i restauració.

 

Les persones que han arribat a Montmeló en tren, segons dades de RENFE, durant els tres dies del gran premi han estat 15.325, un 4% més que l'any passat.

 

Sorteig d'entrades

Un any més s'han sortejat 5 entrades dobles entre les 149 persones que han participat a la convocatòria. De ben segur que han gaudit de l'espectacle de les motos i de les activitats del Circuit.

 

Minut de silenci per Luís Salom i Nicky Hayden

El grup Moteros Montmeló va organitzar amb èxit la concentració, Estripada Motera, en què es va fer un minut de silenci en record dels pilots traspassats en el darrer any, Lluís Salom, en l'accident que va patir al Circuit l'edició passada i Nicky Hayden, en l'accident amb bicicleta a Itàlia.

 

Un gran nombre de persones de diferents col·lectius: Moto Riders Catalunya, Pink Bikers, Agrupación Motera Catalana, Bikers Montmeló, Biker Vilaró i afeccionats, van seguir l'acte de la lectura del manifest i el minut de silenci que va donar pas a un estrident soroll de motors en record dels dos pilots.

 

Acampada 2017

Enguany s’ha dut a terme una nova edició de l’Acampada MotoGP als terrenys de Can Guitet i terreny adjacent a l’autopista AP7.

 

Es tracta d’un esdeveniment organitzat de forma directa per l’Ajuntament de Montmeló, en el que hi treballen personal de l'Ajuntament i 39 persones contractades de la Borsa de treball de Montmeló.

 

Aquest any, s’han superat les previsions amb un total de 1.558 campistes, que han assistit amb 175 motos; 163 cotxes; 351 tendes; 140 autocaravanes i 81 furgonetes. L’acampada ha comptat amb tots els serveis bàsics d’un càmping i una zona de socialització amb música i food trucks.

 

Aquest ha estat el 4t any l’Ajuntament s’ha encarregat de l’organització de l’acampada i ha pogut copsar l’alt grau de satisfacció dels campistes, així com la consolidació d’aquesta activitat com a espai de referència durant la celebració del Gran Premi de Moto GP.

 

Dispositiu de seguretat

Durant el cap de setmana no es van registrar incidències destacables en matèria de seguretat ciutadana, segons dades del Centre de Coordinació Municipal, gràcies al dispositiu de seguretat aplicat  pels cossos de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

 

El centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT) va activar dissabte la prealerta Procicat Gran Premi de Motociclisme a Montmeló i la va tancar diumenge al vespre, registrant un total de 103 assistències, la majoria vinculades a les altes temperatures del cap de setmana.

 

Cal destacar la presència i la participació un any més dels membres de protecció civil de Montmeló i d'altres municipis de Catalunya. Enguany hi han col·laborat els pobles del Masnou, Palafolls, Vilanova del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Breda. Cal afegir altres pobles de l'Estat que hi han participat, en aquest cas Moncada, Bonrepós i Miranvell, Naquera i Manises, tots ells de la Comunitat Valenciana.Data de modificació: 16/06/2017 10:50:56