Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:39  |  09/05/2021

Data i hora oficial

El temps

ADIF LICITA LES OBRES D'URBANITZACIÓ DE LA LLOSA DE COBERTURA DEL FERROCARRIL A MONTMELÓ

  • Vista aèria de la zona d'urbanització de la llosa

    Vista aèria de la zona d'urbanització de la llosa

  • Plànol de la primera fase d'urbanització de la zona de soterrament del ferrocarril a Montmeló

    Plànol de la primera fase d'urbanització de la zona de soterrament del ferrocarril a Montmeló

8/6/2017

L'actuació es durà a terme a l'espai de 13.000 m2 aproximadament comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra. Els treballs permetran millorar la integració ferroviària al municipi i afavorir la connexió dels dos nuclis urbans situats a banda i banda de la infraestructura. El pressupost de la inversió puja a més de 2,3 M €


Adif Alta Velocitat ha licitat les obres d'urbanització de la llosa de cobertura de la infraestructura ferroviària d'alta velocitat i ample convencional al seu pas per Montmeló (Barcelona), amb un pressupost de 2.308.912,1 euros (IVA inclòs).

 

D'aquesta manera, es dóna compliment al compromís anunciat per Adif Alta Velocitat a l'Ajuntament de Montmeló el passat 9 de maig i es reafirma la voluntat de l'entitat pública empresarial d'emprendre la integració de la infraestructura ferroviària al municipi, per tal d'oferir als veïns un nou espai de convivència i de connexió entre els dos sectors situats a banda i banda del soterrament.

 

Aquesta actuació, que ha estat definida i consensuada en tot moment amb l'Ajuntament i d'acord amb la planificació urbanística vigent, es durà a terme en una superfície de 13.000 m2 aproximadament, en l'espai comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra , al centre del nucli urbà d'aquest municipi.

 

El termini d'execució estimat és de 9 mesos, preveu un conjunt integrat a l'entorn, amb la creació d'una zona de jocs infantils, espais amb graderies i terres, dues pèrgoles d'acer galvanitzat (que es creuaran entre si i amb el graderia), i una zona de calçada pavimentada al carrer de Pompeu Fabra.

 

Per a això, prèviament, s'executarà sobre la llosa una capa d'impermeabilització addicional a la ja existent per augmentar l'estanquitat del calaix ferroviari, treballs de pavimentació, jardineria, instal·lacions d'il·luminació i drenatge, col·locació de pilons de separació entre les calçades i les zones vianants i es cobrirà el buit de ventilació de les vies amb una reixeta.

 

També s'ha tingut en compte la disposició de les sortides d'emergència i els pous de ventilació per a la seva integració en la urbanització de l'entorn.

 

A més, sobre la vora de la llosa i davant de l'antiga estació ferroviària, es realitzarà una petita rampa i una escala per al futur accés a la primera planta d'aquest edifici.

 

Finalment, també es duran a terme actuacions fora de la llosa, a la part inicial del carrer de Miquel Biada i en l'entorn del carrer del Primer de Maig.Data de modificació: 08/06/2017 16:47:07