Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:01  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EL CORRELLENGUA ARRIBA AMB ÈXIT A MONTMELÓ

  • El regidor Albert Montserrat i la regidora Carme Palacios, llegint el manifest del Correllengua 2017

    El regidor Albert Montserrat i la regidora Carme Palacios, llegint el manifest del Correllengua 2017

  • El grup Catfolkin van tancar el Correllengua a Montmeló

    El grup Catfolkin van tancar el Correllengua a Montmeló

5/6/2017

El Correllengua ha passat per Montmeló aquest primer dissabte del mes, dia 3 de juny, amb tot un seguit d'activitats i la gran actuació del Catfolkin.

 

El Correllengua és una iniciativa popular que treballa per la difusió de l'ús de la llengua i promocionar la cultura popular, l'objectiu és fer visible el català i engrescar la població a difondre'l. Montmeló era el punt de partida del Correllengua d'enguany, dedicat a la figura de Lola Anglada.


En aquesta ocasió, han estat convidats al Correllengua de Montmeló  la Colla de Geganters que ha fet ballar en Malús i la Montserrat a la plaça de la Vila. També eren a la festa la colla de Diables que amb foc ha fet que el drac Vibrot fes uns passes i guspires per la plaça. A més, alguns representants de l'Agrupa han fet una representació teatralitzada d'uns fragments de l'obra de Lola Anglada, escriptora escollida per a aquest Correllengua.

 

L'artista Lola Anglada commemora els 125 anys del naixement i ha estat reconeguda pel seu esperit catalanista i feminista, pel compromís amb els valors cívics i per les seves il·lustracions en les novel·les de Margarida, En Patufet, Narcís, El més petit de tots... Algunes d'aquestes obres estaven a la venda a la parada de la CAL (la coordinadora d'Associacions per a la llengua catalana).

 

Per amenitzar l'acte, hi havia una parada sobre jocs de llengua en català i endevinalles que s'havien de resoldre. També l'Oficina de Català hi ha participat en aquest acte, havia muntat un tòtem cultural perquè la gent que s'acostés i deixés algun refrany, frase feta o embarbussament en català. A la parada hi havia informació sobre les activitats de l'OC com són els cursos i dates d'inscripcions, díptics sobre el Voluntariat per la llengua, passatemps... Per als més petits, hi havia colors i tisores per pintar, retallar i muntar uns cubs sobre el Correllengua 2017 a Montmeló.

 

Per acabar la festa, el grup folck-rock català Catfolkin, dos membres dels quals són de Montmeló, ha fet un petit concert amb cançons sobre Sant Jordi, les muralles, la ratafia... entre altres. Val a dir que aquesta formació ha obtingut no fa gaire el Premi Talent a la millor cançó 2017.

 

Un matí farcit d'actuacions per la llengua que s'han lluït de manera lúdica i divertida. El proper Correllengua tindà lloc a Palau-solità Plegamans.Data de modificació: 06/06/2017 18:01:13