Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

19:26  |  03/08/2020

Data i hora oficial

El temps

EL CAP DE MONTMELÓ S'UNEIX A LA CAMPANYA "MENYS FUMAR I MÉS CAMINAR"

 • Meny fumar i més caminar

  Meny fumar i més caminar

 • Guia informativa al CAP Montmeló

  Guia informativa al CAP Montmeló

 • 31 de maig, Dia Mundial sense tabac

  31 de maig, Dia Mundial sense tabac

31/5/2017

Menys fumar i més caminar, aquest és el lema escollit per a la XVIII Setmana Sense Fum 2017, que aquest any està organitzada entre d'altres per la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, e la qual forma part el Centre de Salut de Montmeló.


L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Amb la intenció d'aconseguir la difusió més gran d'aquesta XVIII Setmana Sense Fum s'han editat alguns materials divulgatius com és el cas d'una guia pràctica on s'explica el procés de seguiment que el CAP realitza amb les persones que volen deixar de fumar.

 

El CAP de Montmeló realitza aquest protocol d'ajuda entre professionals d'infermeria i pacients fumadors. El professional pregunta sobre el consum de tabac i fa una història clínica. A continuació aconsella de manera personalitzada. El tercer pas és avaluar la disposició a deixar de fumar de la persona fumadora. I per últim s'acorda un pla de seguiment i s'estableix un tractament farmacològic com a teràpia substitutiva de la nicotina si es cal.

 

Avui, coincidint amb el Dia Mundial sense tabac, s'ha instal·lat una taula informativa amb aquesta guia, a la porta del Centre d'Assistència Bàsica de Montmeló, perquè totes les persones interessades en deixar de fumar, tinguin una informació adequada i exhaustiva.

 

 

Entitats i institucións que organitzen la campanya "Menys fumar i més caminar"

 • Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum
 • Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum
 • Xarxa Catalana d’Universitats Saludables
 • Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs, d’odontòlegs i de psicòlegs
 • Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral
 • Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions
 • Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials
 • Associació Espanyola Contra el Càncer
 • Futbol Club Barcelona

 

31 de maig. Dia Mundial sense Tabac

 

El Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’OMS des de 1988, aconsegueix centrar l'atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública.

 

Alhora, propicia actuacions concretes que es consoliden i s'integren en el conjunt d'estratègies per a la prevenció i el control del tabaquisme. Any rere any, s'observa un efecte multiplicador i sinèrgic en les diferents administracions, entitats, organitzacions, col·lectius i agents socials interessats en un problema de salut tan important i que afecta tota la ciutadania.

 

Aquest esdeveniment anual, que se celebra el 31 de maig, pretén informar la població sobre els perills que suposa el consum de tabac, la principal causa prevenible de defunció al món.

 

La jornada també pretén fer difusió de les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i de les iniciatives que coordina l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per lluitar contra l'epidèmia del tabaquisme, així com donar a conèixer tot el que les persones poden fer per reivindicar el seu dret a la salut i a una vida sana.

 

Un altre dels objectius d'aquesta celebració és protegir les generacions futures del consum de tabac, que actualment mata quasi sis milions de persones arreu del món, més de sis-centes mil de les quals són fumadores passives.


Informació relacionada


Data de modificació: 31/05/2017 15:53:45