Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:31  |  26/06/2019

Data i hora oficial

El temps

LA COLLA DE GITANES DE MONTMELÓ VISITA GETXO (EUSKADI)

  • La Picada 2017

    La Picada 2017

  • Sortida a Getxo

    Sortida a Getxo

26/5/2017

Aquest mes de maig ha estat altament productiu per a la colla gran del Ball de Gitanes de Montmeló. Dues cites importants marcaven l'agenda, d'una part una ballada al País Basc,

El cap de setmana del 13 de maig, coincidint amb les festes de Sant Isidre de la localitat de Bizkaia, fou la data triada per aquesta primera sortida de la colla gitanera de Montmeló. L'esdeveniment formava part de l'intercanvi cultural amb la colla local Itxas Argia Dantza Taldea. De fet, ells foren un dels protagonistes l'any passat en els actes de celebració dels 10 anys del retorn del ball de gitanes a Montmeló, que es van realitzar el cap de setmana de l'Onze de Setembre.

El programa d'activitats constava de visites turístiques de la zona de Getxo i de Bilbao, a més de la ballada de la colla dins els actes de Herrien Jaialdia. Amb el frontó ple a vessar la colla va fer una gran ballada fent difusió de la dansa popular catalana. Diumenge, abans d'acomiadar els amics bascos, totes dues colles van compartir un emotiu dinar de germanor.

L'altre cita gitanera del mes de maig ha estat la participació conjuntament amb les colles de Parets i l'Ametlla en la 9a edició de la Picada de Gitanes, coneguda popularment com La Champions de les gitanes. El passat 20 de maig el pavelló esportiu de l'Ametlla ple de gom a gom fou l'escenari on es va disputar la competició. La colla de Montmeló va guanyar el premi millor Xotis 2017, una peça de les més valorades al món de les gitanes per la seva complicitat, en ballar la part muda al so de les castanyoles sense acompanyament musical. La colla de Montmeló ja ha començat a treballar en la 10a edició que tindrà el nostre poble.

 

I per últim, aquest mateix cap de setmana les colles de Gitanes de Montmeló seran presents a la trobada anual de l'Agrupació de Ball de Gitanes del Vallès que es farà a Montserrat. Tres setmanes plenes d'intensa activitat gitanera que demostra que és ben viva la flama de la cultura popular a Montmeló.Data de modificació: 29/05/2017 09:08:42