Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:05  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ELS EQUIPS D'ATENCIÓ PRIMÀRIA SORTIRAN AL CARRER EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL SENSE TABAC

  • Deixar de fumar és possible

    Deixar de fumar és possible

24/5/2017

Es muntaran taules informatives, xerrades, tallers i activitats diverses a la gran majoria dels CAP de la demarcació del 25 al 31 de maig.

 

11.600 usuaris fumadors van deixar de fumar l’any 2016 d’un total de 174.700, el que es tradueix en un percentatge de cessacions del 6,6%

 

El Dia Mundial sense Tabac torna un any més amb un gran nombre d’activitats i d’accions a la gran majoria dels CAP de l’àrea Metropolitana Nord. Els esdeveniments previstos comencen avui, dia 25 de maig, i s’allargaran fins al dia 31, amb l’objectiu de facilitar informació als ciutadans sobre el perill del tabac i donar-los consells i ajuda per deixar de fumar.

 

Segons els registres de l’Institut Català de la Salut, a la Metropolitana Nord, l’any 2016 un total d’11.600 usuaris fumadors van deixar de fumar al llarg del curs, d’un total de 174.700, el que es tradueix en un 6,6% de cessacions de tabac. A nivell català, a més, durant el curs passat van deixar de fumar 160 persones al dia (ateses a l’atenció primària).

 

 

Vallès Oriental

 

Un total de 18 equips d’atenció primària organitzaran gairebé una trentena de taules informatives tant a les portes dels CAP com en altre indrets, com ara alguns mercats municipals. La majoria de les taules estaran presents tant pel matí com per la tarda, amb la presència de diversos professionals al llarg de tota la jornada per poder atendre els usuaris que s’hi atansin i donar-los els consells i la informació necessària.

 

Els CAP que instal·laran taules son: La Garriga, Figaró, Ametlla, Aiguafreda, Sant Miquel, Canovelles,Vallès Oriental, Les Franqueses - Granollers-Nord, Corró d´Avall, Cardedeu, Cànoves, Llinars, Sant Antoni de Vilamajor, Caldes d Montbui, St. Feliu Codines, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Munt, Palaudaries, Sant Celoni, Palautordera, Montornès, Montmeló, Can Pantiquet, Plana Lledó, La Llagosta, Parets, Sant Fost- Martorelles, La Florida,  Santa Perpetua i Palau i Solità Plegamans.Data de modificació: 31/05/2017 10:38:01