Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:51  |  04/10/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA MAIG 2017

  • Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica febrer 2018)

    Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica febrer 2018)

19/5/2017

PSC: La urbanització de la llosa: una realitat aconseguida!

 

La feina feta durant els últims anys per a aconseguir que ADIF complís els seus compromisos amb el municipi de Montmeló pel que fa a la urbanització de l’àmbit del soterrament, finalment ha donat els seus fruits.

 

Avui la urbanització de la primera fase, i per tant la utilització dels montmelonins i montmelonines de l’espai de la llosa com a espai públic, ja té data, pressupost i compromisos certs.

 

ADIF ha anunciat la licitació de l'obra de la primera fase de la urbanització de l’àmbit del soterrament per un import de 2,3 milions d’euros les pròximes setmanes. Si tot segueix els terminis habituals per a aquest tipus de contractacions, la licitació podria estar resolta cap al desembre o gener i les obres podrien començar pràcticament de manera immediata després de l’adjudicació.

 

En els últims mesos l’activitat de pressió sobre ADIF i el govern de l’Estat havia estat constant per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montmeló i molt especialment de l’alcalde Antoni Guil. Després de diverses reunions amb els responsables d’ADIF, al febrer el grup parlamentari del PSOE al Congrés dels Diputats va acordar i ha presentat, en el mes de maig, una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat perquè s'incloguessin les partides corresponents a la urbanització de l’àmbit del soterrament, en línia amb les presentades en exercicis anteriors.

 

Un cop més vam constatar la manca de voluntat d’ICV-EUiA d’arribar a acords sobre qüestions que són de vital importància per a Montmeló, oposant-se a consensuar una moció conjunta de tots els grups municipals per ser aprovada pel Ple i que suposés una Proposició no de Llei (PNL) reclamant a Adif el compliment dels compromisos adquirits. Continuen instal·lats en l’estratègia de la confrontació constant i la cerca de rèdits polítics sobre temes que tradicionalment havien estat de consens polític a Montmeló.

 

Aquesta posició aliena a l’acord i al diàleg d’ICV-EUiA a Montmeló ha arribat fins al punt, absurd i ridícul, que s’hagin presentat al Congrés dels Diputats dues Proposicions No de Llei: una, la del grup parlamentari del PSOE i una altra diferent, la de Podemos.

 

A més, el grup parlamentari del PSOE ha presentat dues preguntes per a la propera sessió de control al Govern Central sobre l’estat de les inversions d’ADIF compromeses amb Montmeló.

El grup municipal del PSC, com a govern de Montmeló, i tal i com hem fet sempre, continuarem treballant de valent per a la total urbanització de l’àmbit del soterrament. Sense escarafalls, fotografies mediàtiques, notes de premsa sensacionals ni autobombo. Amb resultats palpables, amb fets concrets i sempre, sempre, amb la defensa dels interessos del municipi com a prioritat primera i absoluta.

 

 

ICV-EUIA: Integració urbana del soterrament, ja!

 

El grup d’ICV-EUiA, hem registrat una Proposició no de Llei (PNL) al Congrés dels Diputats i al Senat, i una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat, per a reclamar a ADIF la immediata posada en marxa de la licitació de la integració urbana del soterrament de Montmeló, que ja porta una demora de dos anys.

 

En el mateix text, també sol·licitem que, mentre no s’executi l’obra, els terrenys de la llosa es cedeixin a l’Ajuntament de Montmeló per a ser utilitzats com a aparcament provisional, de caràcter públic i gratuït per a la ciutadania.

 

Vàrem desplaçar-nos a Madrid en una jornada de moltes reunions, on vam explicar la situació del municipi a Xavier Domènech i Joan Mena (En Comú Podem), a Alberto Garzón (IU), a Pablo Echenique (Podemos), i a Carmen Valido (Portaveu d’Unidos Podemos a la Comissió de Foment del Congrés). Al Senat, vàrem reunir-nos també amb Maria Freixanet (Portaveu d’Unidos Podemos al Senat). Totes les reunions van ser satisfactòries i van resultar en la presentació de la PNL abans esmentada.

 

Vàrem intentar que la proposta es fes conjuntament amb el PSC, però després d’un principi d’acord, finalment no van voler sumar-s’hi. Hem esperat quatre mesos després del no-acord, per si el Govern Municipal emprenia alguna iniciativa conjunta, però no ha estat així. Tot segueix igual, en un silenci i una opacitat absoluta, només trencat per anuncis propagandístics d’ADIF i del PSC que anuncien que la situació “aviat” estarà resolta. Portem anys sentint els mateixos anuncis, que acaben sent paper mullat. A dia d’avui no hi ha cap document signat per l’inici de les obres. Només fum. Fum i propaganda.

 

En les al·legacions als pressuposts municipals també vàrem proposar destinar una partida per iniciar les obres i obligar a ADIF a pagar (mecanisme que permet la Llei), però el PSC també hi va votar en contra, quedant-se novament, en l’immobilisme.

 

Creiem que no podem seguir esperant de braços creuats, mentre ADIF se’n riu dels drets de les montmelonines i els montmelonins. Cal pressionar i utilitzar totes les eines al nostre abast, i si no ho fa el PSC, ho haurem de fer nosaltres. Ja estem cansats de la inacció del govern municipal, que fa anys que es dedica a vendre suposats acords amb ADIF que mai es compleixen ni es materialitzen en res.

 

La proposició es tractarà en els propers mesos a Congrés i Senat. El grup d’ICV-EUiA hi serem, des de les institucions i des del carrer, per reivindicar els interessos del poble de Montmeló. No permetrem que es segueixin trepitjant els nostres drets.

Volem la integració urbana del soterrament, ja!!

 

 

ERC: Hi som!

 

Aquest juny farà dos anys d'aquesta legislatura. El nostre grup municipal ha treballat des de la regidoria de promoció econòmica contactant amb empreses per a la realització de formació a mida de treballadors segons les necessitats reals d'ocupació, impartint així cursets d’especialització per aconseguir un major nombre d'incorporacions al mercat laboral. També hem creat unes bases de contractació que valoren la formació, l'experiència , la situació social i els coneixements de cada candidat per a una contractació més transparent. Aquestes bases es van modificant i actualitzant d’acord amb la formació i experiència renovades de cada treballador.

 

A l'Espai Emprèn, situat a la G2M, hem ampliat el nombre de despatxos per a emprenedors i petites empreses, amb una ocupació de gairebé el 100%; a més, s'ha creat el nou espai de Coworking per a treballadors que necessiten un lloc on connectar-se i treballar amb horaris i preus adaptats a les seves necessitats , sempre bonificant tarifes als ciutadans del poble.

Escoltem i mediem en els problemes que ens transmeten els ciutadans, siguin del tipus que siguin, denunciem els actes incívics, els atacs al medi ambient i vetllem pels temes urbanístics dels quals tenim constància.

 

En aquest moment històric en què es troba el nostre país, tindrem el privilegi de construir la Nova República.

 

Treballem per una feina digna, un marc català de relacions laborals que vetlli per un treball de qualitat i garanteixi l’ocupabilitat de les persones.

 

Treballem per unes pensions garantides, un sistema de pensions de repartiment sostenible que ha de pivotar sobre tres peus: contributiu, universal i complementari.

 

Per una sanitat pública, sostenible i de qualitat.

 

Per una educació  que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la inclusió educativa ,sense l'ofec econòmic al qual ens trobem sotmesos per part del Govern central.

 

Bona mostra d'això ho veiem a les mocions que hem presentat o recolzat: moció per la pobresa energètica, en contra de l'homofòbia i transfòbia, a favor d'una mobilitat més sostenible, donant suport al referèndum i als càrrecs electes, a la retirada dels símbols franquistes que encara queden al poble, a la identificació de restes de les fosses comunes, etc.

 

Amb la boníssima noticia d'última hora sobre la licitació de la primera fase d'urbanització de la llosa, amb una inversió de 2,3 milions per part d'ADIF, el nostre grup valora positivament la feina de negociació dels darrers anys per part del govern, aconseguint desencallar la posada en marxa de les obres que seran de ben segur una gran millora en quan a mobilitat i integració urbana per al nostre poble

 

Volem seguir fent camí i volem escoltar-vos. Podeu contactar amb nosaltres al correu electrònic grup.erc@montmelo.cat o bé al nostre regidor amonserrat@montmelo.catData de modificació: 25/05/2017 12:24:39