Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:53  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS REMEMORA LES FLORALIA ROMANES

  • Taller Floràlia

    Taller Floràlia

23/5/2017

El diumenge 21 de maig Mons Observans va celebrar el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes que enguany va estar dedicada a la festivitat romana de les Floralia.

 

L'actriu Elena Codó en el paper de Salvia Estalvia va rebre els visitants i els va convidar a participar en un taller per confeccionar-se una corona en honor a Flora, deessa de les flors i la vegetació. L'actriu va amenitzar el taller amb la lectura d'alguns passatges de l'obra d'Ovidi dedicats a aquesta divinitat. Un cop acabat el taller, els visitants, convenientment guarnits amb les seves corones, van acompanyar Salvia a fer una passejada pel recinte arqueològic i descobrir com eren les estances del palau fa més de 2.000 anys.  

 

De forma paral·lela a aquestes activitats el fotògraf granollerí Joel Mesas va conduir un taller de fotografia de camp intitulat "Pantones naturals i altres invents" en el qual els participants van poder experimentar com fer fotografies macro amb elements reciclats i una mica d'imaginació. L'objectiu del taller era aconseguir bones fotografies de la flora de l'entorn de Mons Observans mostrant alguns trucs i invents fotogràfics.

 

El taller va aplegar un nombrós grup de participants procedents majoritàriament de les associacions fotogràfiques de Montmeló i de Montornès del Vallès. Les fotografies resultants es mostraran el 22 de juliol en l'acte de cloenda de les Nits d'Estiu a la Romana 2017, en el marc del qual també es podrà veure una selecció de les millors imatges dels tallers de fotografia nocturna efectuats al jaciment en els darrers cinc anys.Data de modificació: 25/05/2017 17:50:33