Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:49  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LA BIBLIOTECA MUNICIPAL ACULL UNA EXPOSICIÓ SOBRE LA TRAJECTÒRIA ARTÍSTICA I PERSONAL DE LOLA ANGLADA

  • Lola Anglada: art, resistència i compromís

    Lola Anglada: art, resistència i compromís

25/5/2017

A partir del proper dissabte, 27 de maig, i fins el 2 de juny es podrà visitar a la Biblioteca Municipal La Grua l'exposició Lola Anglada: art, resistència i compromís.

 

Aquesta mostra s'emmarca dintre dels actes del Correllengua 2017, promoguts per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L'exposició repassa els fets vitals més importants de la vida de l'artista posant de relleu les vessants de dona, catalanista i republicana.

 

Enguany, el moviment recupera la figura de la il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, recordant no només la importància de la seva obra sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

 

Lola Anglada és considerada la primera il·lustradora professional catalana. La seva obra forma part de l'imaginari col·lectiu i és recordada sobretot pels seus contes il·lustrats com El més petit de tots, exemple de lluita per les llibertats dels pobles i símbol de la resistència antifeixista. Anglada va ser una ferma defensora de la democràcia i va estimar profundament Catalunya.

 

Des de 1996, el Correllengua treballa per la difusió de l'ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. Enguany, l'inici tindrà lloc a Tiana, municipi on Lola Anglada va passar molts estius i on va viure gran part de la seva vida.Data de modificació: 25/05/2017 11:36:14