Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:32  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

POLSERES AMB CODI QR PER DONAR SERVEI A LES PERSONES AMB ALZHEIMER QUE ES PERDEN

  • Detall d'una polsera amb codi QR per a les persones amb Alzheimer, amb els logotips de la FAFAC i els Mossos d'Esquadra.. ACN

    Detall d'una polsera amb codi QR per a les persones amb Alzheimer, amb els logotips de la FAFAC i els Mossos d'Esquadra.. ACN

17/5/2017

La Federació d'Associacions de Familiars de Malats d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i els Mossos d'Esquadra han engegat la campanya Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer dissenyada conjuntament i que recull un conjunt d'accions i eines per millorar la seguretat de les persones que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars.

 

Una de les accions d'aquesta campanya ha estat la presentació d'una polsera identificativa amb codi QR que inclou informació bàsica com ara el nom i el número de telèfon del cuidador del malalt d'Alzheimer que ajuda a localitzar-lo en cas de pèrdua o desorientació.

 

Dintre d'aquestes actuacions també s'inclou la distribució a través dels casals, centres cívics i entitats de persones grans, d'un tríptic amb consells de com actuar davant una situació com la descrita anteriorment. En contra del que es pensa sovint, quan la persona desapareix no cal esperar 24 hores i s'ha de trucar immediatament al 112 o bé adreçar-se a qualsevol comissaria del Mossos d'Esquadra.

 

Aquest cos policial col·labora des de l'any 2008 amb la FAFAC que reuneix un total de 21 associacions de familiars d'Alzheimer al territori català, oferint consells de prevenció per evitar situacions de vulnerabilitat d'aquestes persones i garantir la seva seguretat.

 

Més informació:

 

http://www.fafac.cat/Data de modificació: 25/05/2017 13:26:22