Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:20  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA CARRETERA NO ÉS EL CIRCUIT, NOVA CAMPANYA DE SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

  • La carretera no és el Circuit

    La carretera no és el Circuit

9/5/2017

El Servei Català de Trànsit posa en marxa amb la col·laboració del Circuit de Barcelona-Catalunya aquesta campanya de conscienciació als exteriors del recinte coincidint amb el GP de Fórmula 1.


Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- Coincidint amb la celebració del FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2017 aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya, el Servei Català de Trànsit i el Circuit han engegat una campanya de conscienciació viària als exteriors de la instal·lació esportiva.

Amb el lema “La carretera no és el Circuit”, aquesta acció de sensibilització pretén alertar dels riscos de la velocitat excessiva i de la importància de respectar els límits de velocitat a la xarxa viària, i s’adreça al nombrós públic que participa en els diversos esdeveniments que tenen lloc en el Circuit (Campionats del Món, entrenaments privats i col·lectius i cursos de conducció, entre d’altres). La velocitat excessiva o inadequada a més de ser una causa directa de sinistres és un factor que empitjora les conseqüències de lesions de les víctimes.

Els cartells amb la gràfica de la campanya de sensibilització es difonen a través dels suports de publicitat exteriors instal·lats al Circuit.

La velocitat excessiva és una de les principals causes d’accidentalitat i per aquest motiu, la campanya incideix en què s’ha de practicar una conducció responsable respectant els límits de velocitat establerts per la pròpia seguretat i la dels altres, i que la conducció esportiva o amb velocitats elevades només es pot fer en instal·lacions construïdes i dissenyades específicament per aquest ús.

El llançament d’aquesta campanya també coincideix amb la celebració de la IV Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària, que finalitzarà aquest diumenge, 14 de maig, i que en aquesta edició s’ha centrat precisament en la velocitat excessiva com factor de risc de la sinistralitat viària.

A + velocitat= + risc d’accident i lesions + greus
L’excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres i agreuja les lesions de les víctimes en cas d’accident. L’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris. Per exemple, una col·lisió a 50 km/h equival a una caiguda des de 10 metres d’alçada, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i per tant les seves conseqüències.

A les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir efectes de gravetat per a la seguretat dels usuaris més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes. A una velocitat de 30 km/h, el risc de mort d’un vianant en cas d’atropellament es redueix a un 10% i a partir de 80 km/h les conseqüències són pràcticament sempre mortals.Data de modificació: 18/05/2017 15:12:59