Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:13  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MÉS DE 2000 PERSONES PARTICIPEN A LA CURSA SOLIDÀRIA "MOU-TE PER L'ESCLEROSI MÚLTIPLE"

  • Mou-te per l'esclerosi 2017: participació del grup Egoismo Positivo

    Mou-te per l'esclerosi 2017: participació del grup Egoismo Positivo

1/5/2017

Més de 2.000 persones van participar diumenge a la cursa solidaria Mou-te per l’Esclerosi Múltiple, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya. L'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, va donar el tret de sortida de la cursa i va participar a la distàcia dels 5 km.

 

A més, nombroses persones es van desplaçar fins al Circuit per unir-se a la festa i sumar-se també a la lluita contra aquesta malaltia, que afecta més de 7.000 persones a Catalunya. La cursa, que arriba a la seva 17a edició, enguany destinarà els fons recaptats al programa FEM feina, amb el que la Fundació vol fomentar la inserció laboral de les persones amb esclerosi mñultiple (EM) i contribuir al seu empoderament perquè puguin prendre les seves pròpies decisions respecte la malaltia.

 

La majoria dels afectats d’EM reben el diagnòstic durant els primers anys de vida laboral. La por que la malaltia afecti la seva capacitat per treballar, juntament amb els propis símptomes de l’EM, fa que molts pacients deixin la feina perquè a la seva empresa no es donen les condicions per seguir treballant. Amb aquest programa volem donar els recursos necessaris perquè els afectats puguin prendre les decisions més adequades a nivell laboral d’acord amb les seves capacitats”, va explicar Rosa Masriera, directora executiva de la FEM.

 

La jornada es va iniciar a les 9.30h amb les curses de 5 i 10 km. A continuació, es va dur a terme la milla d’adults, la milla infantil, la cursa de patins i la de bicicletes. Pel que fa a la cursa de 10 km, el guanyador va ser Carles Montllor, amb un temps de 30 minuts i 44 segons, mentre que en la categoria de dones la primera va ser Vanesa Bordas, que va aconseguir arribar a la meta en 43 minuts i 54 segons. Per la seva banda, Guillem Fernandez i Montse Mas, van guanyar la cursa de 5 km; Laura Lesmes i Bitxo Gómez, la cursa de patins i Andrei Nicu i Andrea López, la de bicicletes.

 

A més de les diverses modalitats de curses, durant tot el matí de diumenge les persones que es van desplaçar fins el Circuit de Barcelona-Catalunya van poder gaudir d'activitats lúdiques com els tallers de zumba i de ioga. A més, hi havia  food-trucks i els més petits es van poder divertir jugant a la zona lúdica.

 

La cursa solidària Mou-te per l’Esclerosi Múltiple està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, i compta amb el suport tècnic del Club d'Atletisme Montornès, el Circuit de Barcelona-Catalunya i la Federació Catalana d'AtletismeData de modificació: 04/05/2017 17:17:40