Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

09:45  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

PRESENTADA LA CINQUENA EDICIÓ DE LA FIRA DE TEATRE FITKAM A MONTMELÓ

 • Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

  Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

 • Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

  Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

 • Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

  Presentació de la 5a edició del FITKAM 2017

4/5/2017

L’Associació de Professionals del Teatre Infantil  i Familiar, KacuMensi, amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Montmeló, organitza  la  5a  edició  de FITKAM, la Fira de Teatre Infantil i juvenil, que tindrà lloc a Montmeló els dies 20 i 21 de maig de 2017.

 

Durant dos dies, dissabte i diumenge, Montmeló acollirà 36 espectacles infantils i familiars, en gèneres tan diversos com la dansa, els titelles, el clown, el teatre musical, els contacontes o les instal·lacions, entre d’altres. FITKAM tindrà lloc en 10 espais diferents del poble, oferint una oferta variada en gran, mitjà i petit format, així com en localitzacions exteriors.


FITKAM va néixer el 2013 com un aparador de les propostes dels socis de KacuMensi, amb la voluntat de dinamitzar el poble de Montmeló amb una mostra atractiva d’arts escèniques i alhora, convocar als programadors perquè la coneguessin. Any rere any, aquesta trobada s’ha anat professionalitzant i s’han incorporat noves propostes. A la 3a edició, per exemple,es va donar protagonisme als espectacles per a nadons de 0 a 3 anys, un públic que fins al moment tenia molt poca oferta. Des de llavors, sempre han comptat amb un espai destacat a FITKAM.

 

En la seva cinquena edició, l’organització manté la intenció de convertir-se en una gran festa del teatre infantil i familiar, on tothom hi té cabuda, tant famílies com programadors i professionals del sector. Gairebé 5.000 persones van participar en l’edició del 2016.

 

 

Novetats 2017

 

Durant la presentació de la fira que ha tingut lloc als jardins de la Torreta, un dels espais que acollirà espectacles, tant el president de KacuMensi, Lluís Rovira, com el director artístic, Agustí Coll, s'han mostrat molt satisfets amb la qualitat de la programació d’enguany i asseguren que la fira s’està consolidant dins del sector, gràcies a la feina realitzada en edicions anteriors i a les novetats incorporades enguany. La més destacada ha sigut obrir la convocatòria a totes les companyies del sector. També, s’ha treballat per facilitar que els programadors s’animin a venir, oferint-los avantatges, com un espai exclusiuper a professionals.

 

La presentació d'aquesta 5a edició de FITKAM l'ha obert la regidora de Cultura, Carme Palacios, que ha volgut agrair la confiança que l'Associació KacuMensi a dipositat en l'Ajuntament de Montmeló un any més.

Per la seva banda, l'alcalde Antoni Guil, ha donat les gràcies als que van fer possible els inicis d'aquest festival en la persona de Joan Sors i ha convidat al públic local i de la comarca, així com als programadors "a gaudir del municipi i d'un altre Gran premi per a Montmeló, en aquest cas el nostre Gran premi de la Cultura, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil FITKAM ".

 

Enguany, FITKAM afegeix un nou espai d'exhibició, les escales de la Torreta, ubicat al Centre Cultural La Torreta. Es mantenen la resta d’espais interiors i exteriors que ja es van utilitzar en les darreres edicions: el Casal de la Gent Gran, la Sala de la Concòrdia, el Teatre de l’Agrupa, la Plaça de la Vila, la Plaça Gran, la Sala Polivalent, la Sala Polivalent Petita, l’Escenari Oliveres (La Torreta) i l’Esplanada de la Torreta.

 

 

Entrades i dinars populars

 

Els assistents a FITKAM hand’adquirir les entrades el mateix dia de la funcióal Punt d’Informació, ubicat a l’Ajuntament de Montmeló (Pça. de la Vila, 1).  El preu de l'entrada pel primer, segon i tercer espectacle és de 3€. A partir del quart espectacle, el preu de l'entrada és d' 2€. Els espectacles itinerants i els programats en els espais exteriors tindran accés lliure, sense entrada.

 

Cal adquirir una entrada per persona i espectacle. Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient.

 

Enguany, FITKAM ha organitzat dos dinars populars. El primer, el dissabte 20 de maig a la Plaça Gran a les 14.00h. El menú inclou amanida o macarrons de primer i de segon botifarra o pollastre rostit. El diumenge, com és tradició, hi haurà fideuà amb amanida i postres als Jardins de La Torreta a les 14.00h. Cada àpat costarà 6.5€. Els tiquets es poden comprar a partir de dissabte a les 9h al Punt d’Informació de FITKAM fins a exhaurir existències.

 

 • Podeu veure el vídeo promocional de la fira, clicant aquí


Data de modificació: 18/05/2017 15:13:37