Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:49  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

EL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA AMB L'ESCRIPTORA DOLORES REDONDO

  • trobada del Club del Llibre amb l'escriptora basca Dolores Redondo

    trobada del Club del Llibre amb l'escriptora basca Dolores Redondo

27/4/2017

Els integrants del Club de lectura de la Biblioteca Municipal La Grua, van assistir el passat dimarts a una trobada del Club del Llibre amb l'escriptora basca Dolores Redondo.

 

L'acte es va celebrar al Teatre Auditori de Granollers i va estar moderat per l'escriptor i periodista especialitzat en temes culturals Antonio Lozano.

 

Durant la conversa, l'autora de la famosa Trilogia de Baztan i del darrer premi Planeta, Todo esto te daré, va parlar sobre la seva trajectòria  declarant-se "una lectora precoç. Quan era petita trobava un refugi meravellós en la lectura que em portava a triar llibres que explicaven històries de viatges i móns desconeguts. Potser, per això, vaig pensar que podria escriure encara que per mi ser escriptora era un bell somni difícil d'aconseguir".

 

Redondo va explicar que la seva elecció pel gènere negre té relació amb les seves primeres lectures. "Sempre em cridaven l'atenció les històries que tenien un misteri, no tant el crim sinó la part fosca de l'ànima humana, la condició criminal de l'ésser humà que tant present està en la realitat". Redondo, que ha tret el crim del territori urbà, va afegir que el gènere negre "aguanta molt bé el mestissatge, inclús hi surt millorat".

 

L'escriptora, va acabar la seva conversa responent a les preguntes del públic interessat pel retorn d'Amaia Salazar, la protagonista de la trilogia, de la qual va dir que es "correspon a un tipus de dona molt proper a la meva família". Va prometre que"tornarà. Però també hi ha altres històries que vull explicar en uns altres escenaris i des d'altres mirades".

L'acte, organitzat per la Xarxa de Biblioteques Municipals en el marc del programa Club del Llibre, va comptar amb la participació dels lectors de més d'una vintena de clubs de lectura de la comarca i públic en general que en acabar es van apropar a l'autora perquè els hi signés un dels seus llibres.Data de modificació: 27/04/2017 18:47:03