Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

20:16  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

500 PERSONES VAN GAUDIR DE L'APLEC DE LA SARDANA DE MONTMELÓ

 • Aplec de la Sardana 2017

  Aplec de la Sardana 2017

 • Aplec de la Sardana 2017

  Aplec de la Sardana 2017

 • Aplec de la Sardana 2017

  Aplec de la Sardana 2017

 • Aplec de la Sardana 2017

  Aplec de la Sardana 2017

18/4/2017

Diumenge 16 d'abril als jardins de la Torreta es va celebrar la tercera edició de l'Aplec de la Sardana a Montmeló. Acompanyats per les cobles La Principal del Llobregat, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell, els sardanistes van poder gaudir d'un total de 34 sardanes de set tirades al llarg de diumenge.


Com l'any passat, l'Aplec va començar al matí amb dues cobles, un dinar de germanor que consistia en una arrossada, per seguir a partir de les 4 de la tarda, amb el programa previst amb les tres cobles, que incloïa el concurs de colles improvisades amb la sardana "L'Esteve i la Roser" d'en Ramon Vilà, en el que van participar set colles.


Per acabar i com ja comença a ser costum, tots els sardanistes van fer una única rotllana per ballar la sardana conjunta Montmeló. La gespa de la Torreta es va fer petita per acollir-los a tots.

 

En aquesta edició, l'Aplec de Montmeló va retre homenatge al senyor Toni Guirado que havia estat mestre de sardanes al Casal de la Gent Gran, amb la sardana "Si encara hi fossis..." que va composar, per a ell, en Ferran Carballido, i que va interpretar la Cobla La Principal del Llobregat, la tarda de diumenge.

 

Entre el repertori d'aquest any, es va poder escoltar la sardana "Per l'Àngel i la Feli" regal que l'Agrupació Tossenca i el compositor Sigfrid Galbany van fer a l'Àngel Capdeferro, membre de la Comissió de l'Aplec, i a la seva parella, Felisa Peña, i que va ser tocada per la cobla La Principal de Llobregat.

 

L'Aplec va comptar amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya, de la Comissió d'Aplecs Sardanistes de les Comarques de Barcelona, del Circuit de Barcelona-Catalunya, d'Aigua del Montseny, de Cal Forner, de Cobega, de San Miguel i d'establiments Viena.

 Data de modificació: 20/04/2017 17:09:28