Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:07  |  06/12/2021

Data i hora oficial

El temps

SUPORT DE L'ASSOCIACIÓ ÀMBIT B30 AL PARC DE L'ALBA PERQUÈ ACULLI LA SEU DE L'AGÈNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT

  • Consell plenari d’Àmbit B30

    Consell plenari d’Àmbit B30

7/4/2017

El president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha declarat que farem totes les gestions que calgui perquè l’agència vingui al territori.  Ho ha dit durant el consell plenari d’Àmbit B30, que s’ha reunit aquest matí al Parc de Recerca de la UAB. En la trobada s’ha exposat l’informe de gestió de 2016 i s’ha aprovat el pressupost i el Pla de Treball per aquest  2017.
 
L’Agència Europea del Medicament és a Londres però amb el Brèxit haurà de ser transferida a una ciutat d’un dels 27 Estats de la Unió Europea. Barcelona, amb el suport de l’Estat espanyol, és candidata per acollir-la. El Parc de l’Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, també ha presentat la seva oferta perquè l’Agència Europea del Medicament es construeixi al Vallès. Josep Monràs ha explicat que “l’Associació dona tot el seu suport al Parc de l’Alba perquè l’Agència pugui ser en el nostre espai Àmbit B30”, ja que donaria feina a 900 persones i “generaria una activitat econòmica important”.
 
Economia circular
Un dels objectius d’Àmbit B30 per aquest 2017 és desenvolupar projectes d’economia circular per promocionar l’economia local i provincial. Monràs ha afirmat que “tenim el suport de la Diputació de Barcelona i estem buscant el d’altres administracions”. I ha avançat que han organitzat un col·loqui sobre l’economia circular amb la participació del patró de la Fundació Fòrum Ambiental i  exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el divendres 28 d’abril a ESADECREAPOLIS, A Sant Cugat del Vallès. Monràs també ha comentat que una altra de les propostes d’Àmbit B30 per enguany és incorporar-hi més empreses “per reforçar la cooperació empresarial”. Precisament, el darrer nou soci que s’hi ha incorporat ha estat l’Associació d’Empresaris del Baix Llobregat.
 
Pla de Treball 2017
El grup de Treball del territori avançarà la posada en marxa de les diagnosis tecnològiques de les àrees d’activitat econòmica i avançarà en la identificació d’operadors per a desenvolupar projectes concrets de dotacions de tecnologies de comunicació en els polígons i àrees d’activitat econòmica.
 
Per la seva banda, el grup HUB B30 també haurà d’avançar l’inici d’accions concretes en R+D+I col·laborativa, formació, inversions col·laboratives, oferta tecnològica homologada, relacions externes, i identificació de projectes concrets d’innovació industrial i empreses beneficiades.
 
Gestió de 2016
El plenari també ha posat damunt la taula la feina feta durant l’any passat. La prioritat del grup de treball de Territori va ser millorar les dotacions tecnològiques  en les àrees d’activitat econòmica en tot l’àmbit de la B30 per afavorir la competitivitat de les empreses i del territori.

 

El regidor Lluís Esteban ha estat el representant de l'Ajuntament de Montmeló que ha assistit a la jornada del Plenari de l'Associació Àmbit B30. L'Ajuntament de Montmeló ha donat ple suport a la candidatura del Parc de l'Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, perquè aculli la Seu de l'Agència Europea del Medicament.

 Data de modificació: 13/04/2017 13:44:30