Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:06  |  15/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ENTRA EN VIGOR L'OBLIGATORIETAT DE PAGAR LES BOSSES DE PLÀSTIC DE NANSES A TOTS ELS COMERÇOS

  • Vols bossa? No gràcies

    Vols bossa? No gràcies

  • Vols bossa? No gràcies

    Vols bossa? No gràcies

3/4/2017

Divendres passat, 31 de març, va entrar en vigor una modificació de la Llei reguladora dels residus que prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament en domicili de qualsevol material de plàstic, ja sigui oxodegradable o biodegradable. Aquesta mesura comporta l'obligatorietat de pagar les bosses de plàstic amb nanses en tots els comerços i supermercats de Catalunya.

 

L'obligació és fruit d'un pacte amb el sector de les bosses en què Catalunya és pionera a l'Estat en aquesta mesura amb finalitats mediambientals, segons la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que ha remarcat que el 2012 ja s'havia reduït més del 50% el consum de bosses des de 2007 i l'objectiu és arribar al 90% el 2020.

 

El Pacte per la Bossa, signat el 2009 i renovat el maig de 2016, és un acord sense precedents entre el Govern de la Generalitat i totes les organitzacions de la distribució i fabricació amb presència a Catalunya i l'Estat que va establir per primera vegada un marc de col·laboració per reduir el consum de bosses de plàstic de nanses, aconseguint que es passés de 327 bosses anuals per càpita a 156.

 

Les bosses de plàstic, a més de consumir recursos en la fase de producció, comporten d'altres impactes sobre el medi. A causa de la seva lleugeresa són fàcilment transportables pel vent i poden arribar a ser consumides pels animals o obstruir canonades i conductes, fins i tot arribar al mar amb greus conseqüències sobre els ecosistemes marins.Data de modificació: 03/04/2017 15:56:56