Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:09  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

VISITA DEL CENTRE CÍVIC EL LLEDONER AL MUSEU I A MONS OBSERVANS

  • Visita del centre Cívic el Lledoner al Museu i a Mons Observans

    Visita del centre Cívic el Lledoner al Museu i a Mons Observans

  • Visita del centre Cívic el Lledoner al Museu i a Mons Observans

    Visita del centre Cívic el Lledoner al Museu i a Mons Observans

28/3/2017

El dissabte 25 de març un grup de persones grans de Mollet del Vallès van visitar el Museu de Montmeló i l'assentament romà de Mons Observans en el marc d'una jornada cultural organitzada pel Centre de Serveis per a la Gent Gran El Lledoner.

 

El grup va arribar a l'estació de tren de Montmeló a les 10 del matí. Allà els esperava una guia que els va acompanyar a peu fins el jaciment, on van gaudir d'una visita teatralitzada al recinte arqueològic. Un cop acabada la visita la guia els va aconduir fins al Museu de Montmeló, on van visitar l'exposició dedicada a les pintures murals romanes de Mons Observans.

 

Seguidament van participar en el taller “De vi, de roses i de Roma”, en el qual van poder descobrir com es preparaven els diversos tipus de vi que es consumien a l'època romana: els vins purs (vina mera), els endolcits amb mel (mulsum), els vins dolços (vina dulcia) i els artificials (vina ficticia), els quals es maceraven amb herbes i espècies. Per finalitzar el taller van participar en l'elaboració d'un vi aromatitzat amb pètals de rosa i van gaudir d'un deliciós tast d'aquest mateix vi preparat per la cuinera Pilar Esteban a partir d'una recepta de M G Apicius, cuiner de l'antiga Roma Imperial.

 

Aquestes activitats que combinen visites teatralitzades i taller degustació de vi romà estan especialment pensades per grups i es poden concertar al llarg de l'any a través de la pàgina web www.monsobservans.cat. Entre el 27 de maig i el 17 de juny es tornaran a organitzar en horari de dissabtes a la tarda/vespre en el marc del cicle “Mons Observans cap al tard”.Data de modificació: 30/03/2017 19:08:48