Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:41  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA SOBRE LA LLUITA PER LA SUPERVIVÈNCIA DELS REFUGIATS

  • Exposició fotogràfica "L'Èxode sirià"

    Exposició fotogràfica "L'Èxode sirià"

1/4/2017

La planta baixa del Centre de Formació d'Adults de Montmeló, situat a l'edifici de la G2M, acull durant el mes d'abril una excel·lent exposició fotogràfica sobre el drama que viuen les persones que han de fugir del seu país per conflictes bèl·lics.

 

Sota el títol de "L'Èxode siriana: lluitan per la supervivència", el fotògraf Aleix Oriol Vergés (Barcelona 1976), compon un impactant relat fotogràfic que mostra la realitat dels refugiats i refugiades, a la qual Europa dóna l'esquena.

 

El proper dijous 6 d'abril a les 18,30 hores, Aleix Oriol, autor de les fotografies, farà la presentació de les obres exposades, en el mateix recinte de Centre de Formació d'Adults.

 

L'exposició es divideix en dos blocs. En un podreu veure diverses fotografies de camps de refugiats sirians del Líban,l’Iraq i Turquia, preses entre el febrer de 2014 i el març de 2015. A més, hi veureu també instantànies més recents de l’illa grega de Lesbos i el poble d’Idomeni, fronterer amb FYROM (Antiga República Iugoslava de Macedònia), on milers de refugiats sirians i d’altres nacionalitats han arribat amb l’anhel truncat de creuar la frontera.


En l’altre bloc hi podreu veure el retorn a casa dels habitants de la ciutat kurda siriana de Kobane, que a principis de 2015 es va erigir en un autèntic símbol de la lluita per la llibertat. Les imatges mostren la ciutat poques setmanes després del seu alliberament.

 

L'obra fotrogràfica que s'exposa a la planta baixa de l'edifici de la G2M que acull el Centre de Formació d'Adults, es va obrir el passat divendres 24 de març i es tancarà el ia 26 d'abril. L'horari de visita és de 9 a 14 hores i de 15 a 20 h (del 10 al 17 d'abril tancat). Aquesta exposició està cedida per el Centre Cívic Trinitat Vella i la Biblioteca J. Barbero de Trinitat Vella.

 

Si voleu veure més fotografies i conèixer millor la feina de l’Aleix Oriol, podeu visitar la seva web www.aleixoriol.com o el seu Facebook: www.facebook.com/aleixoriolphotography

 

 Data de modificació: 05/04/2017 17:06:42