Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:59  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ESCRIPTORA BERTA SERRA AL CLUB DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA

  • Berta Serra Manzanares

    Berta Serra Manzanares

24/3/2017

Serà el proper divendres, 31 de març, a les 20:00 h, dintre de les xerrades que el Club de Lectura realitza cada últim divendres de mes. En l'acte, obert a tot el públic, l'escriptora i docent, Berta Serra, ens parlarà del procés de creació de la seva novel·la Los ojos del huracán on la societat colonial espanyola de la Cuba de mitjans del Segle XIX i el comerç d'esclaus i els negrers catalans centren el seu argument.

 

 

Sobre l'obra

A mitjans del segle XIX, mentre creix la demanda del consum de sucre, Cuba viu una època d'esplendor i riquesa i centenars de catalans parteixen cap a La Habana. Però les grans fortunes no es fan amb la canya de sucre. El diner fàcil es fa amb la compravenda d'éssers humans. Aquesta és la realitat de Los ojos del huracán; la tracta d'esclaus es converteix en l'eix de les seves vides i les peculiars regles de l'economia i la societat cubanes es transformen en les seves regles. A banda del desig de riquesa, cada personatge amaga una altra passió.

 

Mentrestant la història continua el seu decurs. L'abolicionisme, l'independentisme i la guerra van creixent a l'illa amb la força d'un huracà, i les grans fortunes abandonen Cuba i s'instal·len a Barcelona, on els antics negrers s'introduiran a l'alta societat, contribuint al creixement i la modernització de la ciutat

 

Novel·la d'aventures, històrica, social, Los ojos del huracán retrata un dels moments més apassionants de la història d'Espanya i centra la mirada en un tema controvertit i oblidat: la tracta d'esclaus.

 

 

Sobre l'autora

Nascuda a Rubí en 1958, Berta Serra combina l'ofici d'escriure amb la docència. Llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona és professora d'institut de Llengua i Literatura Espanyola.

 

En 1993 va ser accèssit del premi Adonais de Poesia per la seva obra Frente al mar de Citerea. En 1998 va publicar el seu segon llibre de poesia, Tu mano que me quiere. Amb la seva primera novel·la, El otro lado del mundo, va resultar finalista del Premi Herralde de Novel·la.Data de modificació: 27/03/2017 09:11:39