Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:26  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LA BIBLIOTECA ACULL LES ACTIVITATS DEL DIA DE LA DONA

  • Des-contant contes

    Des-contant contes

  • Lectura del Manifest del 8 de març

    Lectura del Manifest del 8 de març

  • Dones Sonores

    Dones Sonores

10/3/2017

El passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Biblioteca Municipal La Grua de Montmeló va acollir dues activitats relacionades amb les dones.

 

La primera -Des-Contant princeses-, organitzada per l'Espai de Debat Educatiu (EDE), va ser una hora del conte molt particular, destinada al públic infantil, però on també va participar activament el públic adult que acompanyava els més menuts i menudes. Es tractava de desmuntar l'estructura masculina i masclista dels contes tradicionals, on la figura femenina actuava sempre en funció a la força i capacitat masculina.

 

A les 20 hores aproximadament, la directora de la biblioteca al costat regidores de l'Ajuntament van fer la lectura del Manifest oficial de Dia internacional de les Dones i d'aquesta manera van donar pas a l'espectacle de Dones Sonores.

 

La veu de l'actriu Gemma Reguant, acompanyada de la música d'Anna Alemany, van conjugar poemes d'escriptores catalanes de tots els temps. Aquest espectacle íntim és un ecull de poesia i música amb paraules de timbres diversos, ritmes fecunds que ens toquen i harmonies amb colors variats. Poemes de dones del nostre país de diverses èpoques i tarannà diferent, que ens permeten gaudir de la riquesa poètica catalana amb nom de dona. Totes elles acaronen el nostre espai interior amb ressonàncies intenses, tendres, colpidores, sàvies.

 

Dones sonores rehibindica a través de la poesia, el valor i la força de la dona en el món de la literatura del nostre país.Data de modificació: 16/03/2017 20:27:33