Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:38  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

LES ACTES DELS PLENS DE L'AJUNTAMENT EN FORMAT DIGITAL

  • Digitalització de les actes dels plens

    Digitalització de les actes dels plens

16/3/2017

Aquesta setmana, l'Arxiu Municipal ha portat a terme el procés de digitalització dels llibres de les actes dels plens de l'Ajuntament, des de l'inici de la sèrie, l'any 1859 fins el 2013. En total s'han capturat 16.505 pàgines que es podran consultar de manera digital.

 

L'escanejat dels llibres s'ha fet amb una maquinària especial que permet obtenir la imatge dels documents sense necessitat de doblegar-los ni d'alterar-ne la forma original. La digitalització de les actes del s plens ha permès obtenir una còpia dels llibres i facilitarà la recerca i la consulta dels mateixos, sense haver de recórrer als originals. A continuació, es farà el tractament necessari per a convertir els arxius obtinguts en un format adequat per a la consulta.

 

Les tasques de digitalització han anat a càrrec de l'empresa Artyplan i s'han portat a terme gràcies al programa de Digitalització d'Actes Municipals que la Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona realitza a 79 municipis.

 

Les actes dels plens dels ajuntaments són una font d'informació essencial en relació a la vida política, econòmica i social dels municipis. Aquests documents recullen la data i hora en què comença la sessió, la relació de matèries debatudes, la relació d'assistents, la indicació de les persones que hi han intervingut, les incidències esdevingudes, els vots emesos i els acords adoptats.

 

El Servei d'Arxiu Municipal de Montmeló és el servei de l'Ajuntament destinat a l'organització, classificació, conservació i difusió del patrimoni documental local. Aquest servei gestiona els documents que provenen de les oficines municipals i són d'utilitat per a l'administració municipal i per garantir els drets dels ciutadans, els documents de conservació permanent i fons i col·leccions de particulars, entitats i organismes vinculats al municipi. L'Arxiu Municipal forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) de la Diputació de Barcelona des de 2015.Data de modificació: 16/03/2017 18:52:12