Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:02  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

A PARTIR D'AVUI, COMENÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC AL BOSC

  • Cap foc al bosc!

    Cap foc al bosc!

15/3/2017

El Departament, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha informat que a partir d'aquest dimecres, 15 de març, i fins al 15 d'octubre no es podrà encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestal.

 

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitament forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

 

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Des de l'1 de gener fins al dia d'avui d'aquest any, hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectàrees de bosc.Data de modificació: 16/03/2017 18:44:42