Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:56  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'AJUNTAMENT DE MONTMELÓ PARTICIPA A LA JORNADA SOBRE SERVEIS DE TRANSPORT PÚBLIC

  • Jornada sobre el transport públic a Catalunya

    Jornada sobre el transport públic a Catalunya

15/3/2017

El regidor Lluís Esteban, ha participat com a representant del'Ajuntament de Montmeló, a la jornada de formació que avui ha organitzat l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i la Federació Empresarial Catalana d'Autotransporte de Viatgers (FECAV), a Santa Maria de Palautordera.

La jornada, amb el títol 'Marc general de la prestació de serveis de transport públic a Catalunya' s'adreçat especialment a càrrecs electes, i ha tingut l’objectiu d’introduir-los als conceptes bàsics de l’àmbit de la mobilitat.

 

En el decurs de la jornada s'han tractat diversos àmbits del transport que són d'interès, com el marc econòmic i social de l transport públic, la transformació tecnològica, la regulació europea i catalana, la gestió de l'AMB, el sistema tarifari integrat de l'ATM, la compra, els combustibles i el cost del servei.

 

L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació de Jordi Xena, President de lAMTU; Josep M. Martí, President de l aFECAV: Miquel Buch, President de l'ACM; i  Xavier Amor, President de la FMC.

 

Entre d'altres qüestions, s'ha destacat especialment el treball il'esforç que des dels governs locals, els ajuntaments, s'ha fet en la darrera dècada i des de la Llei de mobilitat del 2003, en gestionar i planificar la mobilitat i garantir el dret a la mobilitat de la ciutadania.

 

També s'ha fer èmfasi en que la col·laboració i el treball conjunt de les entitats supramunicipals és i ha estat imprescindible per tirar endavant els projectes des dels governs locals.

 

I finalment, assenyalar que durant la jornada s'ha reclamat el desplegament de la Llei de finançament de transport públic, i més i millor inversió per part de l'Estat en les infraestructures de la mobilitat.
 
Els dos punts que han daixecat més l'interès entre els assistents vhan estat les explicacions sobre les pautes a seguir des de l'administració amb el nou sistema tarifari Integrat del ATM Barcelona, especialment en relació a la nova T16, i l'aplicació de les noves tecnologies i els nous combustibles en el transport públic, concretant en els transport elèctric.


Data de modificació: 16/03/2017 20:30:39