Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:45  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

VINE A JUGAR COM A L'ANTIGA ROMA A MONS OBSERVANS

  • Jocs romans a Mons Observans

    Jocs romans a Mons Observans

  • Flor de l'ametller a Mons Observans

    Flor de l'ametller a Mons Observans

12/3/2017

El proper diumenge, 19 de març Mons Observans obrirà les portes amb una jornada dedicada al públic familiar. Les activitats començaran a les 11 del matí amb una visita teatralitzada al recinte arqueològic.

 

Quan acabi la visita els infants que ho desitgin podran participar al nou taller de jocs romans que es durà  a  terme a l'esplanada de la font. També s'han programat tallers a les 11 per totes aquelles persones que ja coneguin el jaciment i no vulguin fer la visita.

 

Aquestes jornades s'organitzen cada tercer diumenge de mes i habitualment combinen visita i taller per passar un matí divertit al jaciment. Des d'ara i fins al mes de maig el taller de jocs romans s'anirà alternant amb el ja tradicional taller d'arqueologia. Les activitats són gratuïtes per als habitants de Montmeló i de Montornès del Vallès. Es pot realitzar la inscripció a la pagina web: www.monsobservans.cat

 

Aquest diumenge 19 de març, l'assentament romà de Mons Observans us proposa passar un divertit matí en família, jugant tal com ho feien els nens i grans de l'antiga Roma.

 

Per això, a les 11, les 12 i les 13 hores, es realitzarà uns tallers de jocs guiats per monitors i historiadors que us explicaran amb tot luxe de detalls els jocs més habituals de l'Imperi romà,

 

A l'època romana hi havia diversos jocs en els quals s'empraven les nous com si fossin bales: el ludus deltae, que era una gran xarranca de forma triangular en la qual, en comptes de pedres, s'utilitzaven nous, el ludus castellorum, que consistia a fer castellets de nous, el triangulus nocis, similar a la petanca, i molts d'altres. Tots aquests jocs tenien en comú que qui resultava guanyador es podia quedar les nous i ja tenia berenar.

Si voleu jugar amb nosaltres i, de passada, aprendre una mica d'història, no us podeu perdre aquest taller. Us hi esperem!

 Data de modificació: 17/03/2017 11:35:29