Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:00  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

XERRADA SOBRE LES CLÀUSULES TERRA

  • Preguntes i respostes sobre les Clàusules Terra

    Preguntes i respostes sobre les Clàusules Terra

11/3/2017

El proper divendres, 17 de març, a les 18 h, a la Sala de la Concòrdia, hi haurà una xerrada sobre com s'ha de gestionar la reclamació dels imports pagats com a consequència d'haver tingut una clàusula terra al préstec hipotecari.

 

La xerrada, cortesia del Servei de Consum de la Diputació de Barcelona, anirà a càrrec d'experts d'una associació de consumidors.

 

 

Sobre les clàusules terra

 

El Tribunal Suprem en sentència de 9 de maig de 2013 va establir que les denominades clàusules terra sols eren lícites si complien un doble nivell de transparència. La realitat és que quasi mai es complien els requisits exigits pel Tribunal Suprem i la pràctica totalitat de les sentències declaraven nul.les les clàusules terra.

 

Ara bé la sentència del Tribunal Suprem no tenia efectes retroactius, és a dir sols es podien reclamar els interessos a partir de la sentència de 9 de maig de 2013, però no els anteriors a la sentència.

 

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre de 2016 ha declarat que aquesta limitació no era conforme amb el dret europeu, per la qual cosa es poden reclamar els interessos de les clàusules terra anteriors a 9 de maig de 2013.Data de modificació: 13/03/2017 13:14:09