Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:31  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ ACULL EL CONSELL D'ALCALDES I ALCALDESSES DEL VALLÈS ORIENTAL

  • Foto de grup dels assistents al Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental a Montmeló

    Foto de grup dels assistents al Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental a Montmeló

2/3/2017

El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental acorda impulsar el debat sobre les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori del Vallès Oriental i Occidental

La sessió, a la qual van assistir 35 alcaldes i alcaldesses de la comarca a més del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, va tenir lloc a la Sala Polivalent de Montmeló i, a la mateixa, es va presentar el Servei Comarcal d’Habitatge, es va informar de l’inici dels treballs de l’estudi per la millora del transport al Vallès Oriental i al Vallès Occidental, i es va presentar l’estudi “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos”.

 

L'alcalde Antoni Guil va ser l'amfitrió del Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental aquest passat dimecres 1 de març, a la Sala Polivalent. En aquest cas va ser l'encarregat d'obrir la sessió plenària i de fer la presentació de l'acte als 35 alcaldes i alcaldesses de la comarca. Per part de l'Ajuntament de Montmeló també van estar presents a la sessió els regidors Albert Montserrat i Lluís Esteban.

 

Després de la presentació va començar la ssessió de treball amb l’estudi “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos”, elaborat per l’Institut Cerdà, per encàrrec de la Diputació de Barcelona i a petició del Consell Comarcal del Vallès Oriental i del Consell Comarcal del Vallès Occidental, el consell d’alcaldes i alcaldesses va aprovar impulsar un acord estratègic entre ambdues institucions amb la finalitat de generar el debat necessari pel desenvolupament de les propostes identificades en el document “Les oportunitats de desenvolupar polítiques conjuntes al territori dels Vallesos” (annex en aquesta noticia).

 

En relació amb aquest tema el president del Consell Comarcal, David Ricart va destacar “l’acord és el punt de partida per avançar i concretar en quins àmbits podem treballar conjuntament i, ara, correspon concretar en funció de les possibilitats i opcions que destaca”. Ricart, també va recordar “no cal generar cap altres administracions, hi ha dos consells comarcals – i els seus consell d’alcaldes- que penso són els òrgans sobre els quals articular aquest treball”.

 

D’altra banda, a la sessió el subdirector general de Coordinació i Gestió de la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat va informar sobre l’inici dels treballs de l’estudi per la millora del transport al Vallès Oriental i al Vallès Occidental.

 

En concret, Benjamin Cubillo va explicar que aquest Pla analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries existents i previstes amb l’objectiu de potenciar una mobilitat sostenible i que, amb l’estudi, es vol donar resposta a les necessitats de mobilitat de les dues comarques, que concentren una important demanda interna i també de connexió amb altres zones.

 

L’estudi es començarà a redactar a principis d’any, amb un termini d’execució de 9 mesos i la primera part, que es centralitzarà a través del Consell Comarcal, es planteja com un treball de camp per conèixer les característiques la problemàtica i les demanes de cada ajuntament.

 

Al Consell d’Alcaldes també es va presentar el Servei Comarcal d’Habitatge, que el Consell Comarcal ha impulsat de forma activa per donar resposta a les necessitats dels ens locals, oferint un assessorament especialitzat en matèria d’habitatge i facilitant l’assistència tècnica adient per a l’execució dels deures atribuïts a les administracions publiques en el marc normatiu actual.

 

Fins a l’actualitat, l’OCH s’havia centrat en la gestió integral dels tràmits derivats per conveni de l’Agència de l’Habitatge i la Diputació de Barcelona, no obstant amb aquesta voluntat d’adaptació a la realitat social on es troba en alça l’augment de la població en risc d’exclusió residencial, a més a més de les situacions de desnonament ja efectives, des del Consell Comarcal es fa un pas endavant per facilitar a aquells ajuntaments que no disposen de serveis especialitzats, o amb dificultats per assumir aquestes situacions, al desenvolupament real de polítiques públiques d’habitatge.

 


Data de modificació: 02/03/2017 19:29:04