Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:25  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

INCREMENT ANUAL DELS USUARIS DE SERVEIS SOCIALS

  • Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Montmeló

    Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Montmeló

13/2/2017

El nombre d'usuaris del Servei Local de Teleassistència i del Servei d'Atenció a Domicili, que es presten des de l'Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament, s'amplia anualment per l'increment de la demanda i dels casos de persones que presenten dependència i/o vulnerabilitat social.

 

Per una banda,  el Servei d'Atenció a Domicili compta, actualment, amb un total de 102 usuaris que reben assistència i suport en les activitats bàsiques de la vida diària, com ara atenció personal i  domèstica, recolzament psicosocial i de relacions amb l'entorn, a càrrec d'un equip municipal de treballadores familiars i auxiliars de la llar.

 

D'altra, 210 persones es beneficien del Servei Local de Teleassistència destinat a persones que viuen soles permanentment o durant gran part del dia. Els usuaris d'aquest servei estan connectats les 24 hores del dia, tot l'any, amb un equip de professionals que els hi dóna assistència immediata en cas de necessitat, caiguda o emergència.

 

 Aquest servei es reforça en situacions d'inclemència meteorològica com l'onada de fred  del passat mes de gener. En aquella ocasió, l'Àrea d'Acció Social conjuntament amb la Policia Local i Protecció Civil van realitzar trucades i visites a domicili per interessar-se per l'estat de salut i proporcionar consells pràctics i senzills amb l'objectiu de minimitzar els efectes negatius que les baixes temperatures ocasionen sobre la salut de les persones grans.

 

Les persones usuàries de l'Àrea d'Acció són una de les principals prioritats de les actuacions del consistori que en els darrers anys ha anat incrementant la partida pressupostària destinada a aquest departament.Data de modificació: 16/02/2017 19:02:00