Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

09:11  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

26 FAMÍLIES ES PODEN BENEFICIAR DEL PROGRAMA D'ARRANJAMENT D'HABITATGES DURANT EL PERÍODE 2016- 2017

 • Programa d'arranjament d'habitatges 2016-2017

  Programa d'arranjament d'habitatges 2016-2017

 • Programa d'arranjament d'habitatges 2016-2017

  Programa d'arranjament d'habitatges 2016-2017

16/2/2017

El programa d'arranjament d'habitatges del 2016-2017 contempla l'adjudicació de 26 habitatges per al municipi de Montmeló, dels quals 6 ja s'han realitzat. En aquests moments s'està portant a terme la valoració dels diferents habitatges que durant l'any 2016 van demanar millores.


Aquest programa, impulsat per l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, està destinat a millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes de les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat per qüestions d'edat, salut o manca d'autonomia personal.


Els arranjaments consisteixen en la realització de reformes bàsiques i la instal·lació d'ajudes tècniques orientades a la millora de l'accessibilitat al domicili particular. Aquestes intervencions se centren, principalment, en arranjaments en banys, amb la substitució de banyeres per plats de dutxa, tractament antilliscant de paviments i arranjaments en zones de pas amb l'objectiu de facilitar la mobilitat de la persona.


Els beneficiaris d'aquest programa han de ser, preferentment, persones amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, persones que tinguin acreditada la seva condició de discapacitat o estiguin en situació de dependència o majors de vuitanta anys que visquin soles o amb una altra persona gran.


La realització d'aquestes obres suposa per a la família demandant una millora en l'adequació de l'espai i sobretot una gran millora en la qualitat de vida diària, ja que passen a realitzar les feines d'higiene personal de manera molt més accessible. La valoració general a aquest servei de les persones que han accedit al programa és molt positiva.

 

 

SOBRE EL PROGRAMA D'ARRANJAMENT D'HABITATGES A MONTMELÓ

 

El Programa d'Arranjament d'Habitatges neix amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat, i d'eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions. Es tracta de petites reformes bàsiques en els habitatges que incrementen l'autonomia i la qualitat de vida de les persones beneficiàries en els seus domicilis. Les intervencions estan supervisades per una direcció facultativa i els serveis socials municipals poden adreçar totes aquelles consultes referents a les intervencions en el municipi. 

 

Tipologies d'intervencions.

Les tipologies d'intervencions desplegades en el marc del programa es classifiquen en:

 • Arranjaments en banys: totes aquelles intervencions orientades a millorar principalment l'accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres).
 • Arranjaments en cuines: totes aquelles intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les condicions de vida diària a la cuina (substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d'aixetes, entre d'altres).
 • Arranjaments en zones de pas: totes aquelles intervencions orientades a realitzar adaptacions i/o  proporcionar suports en l'entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona (ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d'ajudes tècniques, entre d'altres).
 • Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments citats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.

Tots els arranjaments contemplats en el programa se circumscriuen en l'àmbit de l'habitatge particular.Data de modificació: 23/02/2017 15:20:18