Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:55  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

AULA SALUT TRACTARÀ EL TEMA DE LA DETECCIÓ DEL CÀNCER

  • Tinc càncer, què puc fer?

    Tinc càncer, què puc fer?

14/2/2017

El programa d'Aula Salut que es va posar en marxa el desembre passat tractarà aquest mes de febrer la temàtica de la detecció del càncer.

Ernest Argilaga, tècnic professional del CAP Montmeló, realitzarà la seva tercera xerrada col·loqui de programa Aula Salut, aquesta vegada sota el títol Tinc càncer, què puc fer?. Aquesta és la pregunta més usual i lògica de qualsevol persona que és diagnosticada per càncer. A partir d'aquí, Argilaga parlarà de l'impacte psíquic que comporta aquesta malaltia i sobretot dels diferents tractaments i solucions que pot aportar la medicina actualment.

La conferència es complementarà amb informació sobre el càncer de còlon i recte ja que està previst que pròximament Montmeló formarà part del programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que la Generalitat va posar en marxa a mitjans del 2015.

La xerrada sobre càncer de Ernest Argilaga tindrà lloc el proper dilluns 20 de febrer, a partir de les 19 hores, a la Sala de la Concòrdia de l'Ajuntament de Montmeló.

 

 

SOBRE ELS PROGRAMES DE DETECCIÓ PRECOÇ DE CÀNCER

Els programes de detecció precoç o cribratge de càncer consisteixen a oferir a les persones, en funció del sexe i l'edat, que tenen risc de patir un tipus de càncer que es facin una prova que permet detectar algun signe precoç d’aquest càncer.

 

L’objectiu principal del cribratge és detectar el càncer en les fases inicials, abans que se’n presentin les símptomes, quan és més fàcil tractar-lo i curar-lo. En altres casos es detecten alteracions a les cèl·lules (lesions precursores) que no son càncer però que si no es tracten, amb el temps podrien esdevenir càncer. 

 

Els programes de cribratge s’apliquen al càncer de mama, coll uterí i colorectal, ja que l'evidència científica ha demostrat, mitjançant estudis rigorosos, que si es detecten precoçment es pot reduir la mortalitat. 

 

  • Més informació sobre el programa de detecció de càncer de colon i recte, clicant aquí.

Informació relacionada


Data de modificació: 14/02/2017 10:30:41